In India zijn nog veel mensen niet aangesloten op internet. Oudere Indiërs laten de ontwikkelingen aan zich voorbij gaan. Maar kinderen moeten nu dat wereldwijde web op, anders kunnen ze straks niet meedraaien in de maatschappij. Daarom heeft TRUST samen met de hulp van Wilde Ganzen een computerlokaal ingericht in het dorp Ayyampalayam. Hierdoor krijgen 120 kinderen de kans om te leren hoe ze met computers moeten omgaan. En dat zorgt voor grote maatschappelijke betrokkenheid!

Toegang tot internet

In steden als New Delhi, Mumbai en Bangalore bruist het van de activiteit. Vrouwen werken in prachtige kantoren, mannen lopen op straat te bellen en kinderen zitten online te gamen. Hoe anders is het in Ayyampalayam, een dorp in het zuiden van India. Hier heeft slechts 1 procent van de inwoners toegang tot internet.

De Indiase organisatie TRUST maakte zich zorgen over de kennisachterstand van de kinderen hier op het platteland. Als je niet weet hoe een computer of een tablet werkt, vind je straks moeilijk een baan en draai je minder makkelijk mee in de samenleving.

Inrichten computerlokaal

Om deze kinderen te helpen heeft TRUST, met steun van de Nederlandse stichting Eco-Trust, een eigen onderwijscentrum opgericht: Wonderland. Hier komen 120 kinderen die thuis geen computer hebben. Ook op hun school was er geen internet. Voor deze kinderen heeft TRUST, samen met de hulp van Wilde Ganzen, een computerlokaal ingericht, met een aantal computers, een printer, scanner en lesmateriaal. Elke avond en in het weekend kunnen ze hier leren om te gaan met deze apparaten.

Schone voorzieningen

Naast de komst van het computerlokaal zijn ook de toiletten aangepakt. De deuren waren verroest, de toiletten werkten niet meer goed en de tegelvloeren waren kapot. Ook zijn de gaten in de muren gemaakt en heeft alles een likje verf gekregen.

Wij willen jullie hartelijk danken voor jullie bijdragen, waardoor dit project gerealiseerd kon worden. Mede dankzij jullie hebben deze kinderen nu toegang tot beter internet, schone voorzieningen en het belangrijkste: een betere toekomst!

Project in het kort