Heb jij de allernieuwste smartphone al? Of die snelle laptop? Waar wij vaak bezig zijn met onze volgende aankoop, zijn in India nog veel mensen niet eens aangesloten op internet. Oudere Indiërs laten de ontwikkelingen aan zich voorbij gaan. Maar kinderen moeten nu dat wereldwijde web op, anders kunnen ze straks niet meedraaien in de maatschappij.

In steden als New Delhi, Mumbai en Bangalore bruist het van de activiteit. Vrouwen werken in prachtige kantoren, mannen lopen op straat te bellen en kinderen zitten online te gamen. Hoe anders is het in Ayyampalayam, een dorp in het zuiden van India. Hier heeft slechts 1 procent van de inwoners toegang tot internet.

De Indiase organisatie TRUST maakt zich zorgen over de kennisachterstand van de kinderen hier op het platteland. Als je niet weet hoe een computer of een tablet werkt, vind je straks moeilijk een baan en draai je minder makkelijk mee in de samenleving.

Project in het kort

Inrichten computerlokaal

Om deze kinderen te helpen heeft TRUST, met steun van de Nederlandse stichting Eco-Trust, een eigen onderwijscentrum opgericht: Wonderland. Hier komen 120 kinderen die thuis geen computer hebben. Ook op hun school is er geen internet. Voor deze kinderen wil TRUST een computerlokaal inrichten, met een aantal computers, een printer, scanner en lesmateriaal. Elke avond en in het weekend kunnen ze hier leren om te gaan met deze apparaten.

Als dat computerlokaal er komt, willen we ook graag gelijk de wc’s aanpakken, want die zijn dringend aan renovatie toe. De deuren zijn verroest, de toiletten werken niet meer goed en de tegelvloeren zijn kapot.

Help kinderen het web op

Help je mee het onderwijs voor deze kinderen te verbeteren? Het gaat hier om jongens en meisjes tussen de 7 en 15 jaar, afkomstig uit arme gezinnen. Om ervoor te zorgen dat zowel het computerlokaal als de toiletten in goede staat blijven, legt TRUST een onderhoudspotje aan en worden de computers voorzien van antivirusprogramma’s. De leverancier staat paraat, mocht er iets kapot gaan.

Maak vandaag nog met je eigen smartphone of laptop een donatie, zodat deze kinderen in India ook het web op kunnen!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.