Alle kinderen in de wereld moeten toch naar school, ook dove kinderen. In Mauritanië is er onlangs een mooie stap in die richting gemaakt. Met steun van Wilde Ganzen werd er een dovenschool geopend in de plaats Nouadibou. Op initiatief van de gemeenschap samen met stichting Silent Work.

Dit is inmiddels de zesde dovenschool die Silent Work oprichtte. Dat het dovenonderwijs hierdoor groeit in dit land is een belangrijke ontwikkeling, want een kind dat doof is of slecht hoort, heeft weinig kansen in dit land. Ouders weten niet goed hoe ze met hen moeten omgaan en de overheid biedt geen speciale voorzieningen.

Project in het kort

Dove kinderen hebben nu meer vertrouwen

Op de nieuwe basisschool gaan nu 53 kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar naar school. Doordat ze de gebarentaal hebben geleerd, kunnen ze zich nu uiten en met elkaar communiceren. Ze praten met hun handen en luisteren met hun ogen. Hun zelfvertrouwen is zichtbaar gegroeid!

Doorbraak

Een groep ouders initieerde dit project. Ook de lokale overheid is betrokken, zij doneerde een stuk grond. Voor het eerst betaalt de overheid nu het salaris van één van de docenten. Na jarenlang knokken, is dat een doorbraak. Hét bewijs dat de regering dit thema serieus neemt. Een mooi, klein project dat een groot verschil maakt.