In de stad Dujé in Bosnië en Herzegovina staat een zorgcentrum waar 420 volwassen bewoners hulp, zorg en onderdak krijgen. Steeds vaker hadden ze er te maken met ‘haperingen’ in de levering van kraanwater. Toen er in 2017 ‘s middags helemaal geen water meer uit de kraan, was de maat vol.

Personeel en bewoners van het Emmaus Centrum dit kwamen in actie voor een betere watervoorziening. Met een eigen waterbron wilde het centrum niet meer afhankelijk zijn van de watervoorziening van de overheid. Die was op z’n zachtst gezegd niet erg betrouwbaar. Tijdens de droge zomer van 2017 besloot de overheid namelijk om na het middaguur de kraan dicht te draaien, omdat er een groot tekort aan drinkwater was. Dat zorgde voor grote problemen, niet alleen voor de bewoners en het personeel, maar ook voor de wasserij en de eigen melkfabriek.

Project in het kort

Belangrijk centrum voor mensen met een beperking in Bosnië

Wilde Ganzen besloot het centrum te helpen. Want in het Emmaus Centrum krijgen mensen met psychische problemen, antisociaal gedrag of een handicap de zorg die ze nodig hebben. In het centrum is alles gericht op revalidatie en resocialisatie, zodat zoveel mogelijk bewoners uiteindelijk weer zelfstandig in de samenleving kunnen functioneren.

Met jouw hulp is het gelukt een waterbron aan te boren. Deze waterput is aangesloten op bestaande leidingen, waardoor er nu altijd vers drinkwater is. En dat is een grote zorg minder voor de mensen van het Emmaus Centrum. #gelukt!