Als dit project straks klaar is, worden 100 jonge kinderen van 0 tot 6 jaar in Malawi opgevangen in een uitdagende en veilige omgeving. Ze hoeven niet meer rond te zwerven als hun moeders op het land werken en ze krijgen elke dag een gezonde maaltijd.

In de regio Mangochi gaan de meeste kinderen naar de basisschool. Gelukkig! Maar soms is de school erg ver weg, zodat ze lange afstanden moeten lopen. Voor kinderen jonger dan 6 is er weinig opvang. In de dorpen waar dit project voor bedoeld is, is er alleen een islamitische kinderopvang met bijbehorende kledingvoorschriften.

Project in het kort

Voorbeeldfunctie voor anderen

Ouders in Ngalamo en omringende dorpen willen graag een eigen kindercentrum in hun buurt, waar de kwaliteit van het onderwijs goed is en die neutraal van kleur is. De Malawiaanse organisatie Window of Hope komt voor de ouders op. Zij zetten zich in voor toegang tot basisvoorzieningen als onderwijs. Samen met Wilde Ganzen en de Nederlandse stichting Quality Centre Malawi hebben ze in 2016 een kinderopvang gebouwd in een ander dorp. Dat centrum heeft nu een voorbeeldfunctie voor andere gemeenschappen.

In Ngalamo willen we nu graag een tweede kinderopvang bouwen, inclusief keuken en sanitair. 100 kinderen worden hier vanaf jonge leeftijd enthousiast gemaakt om te leren. De ouders zijn erg blij met de plannen. Zij gaan zorgen voor de stenen voor het gebouw en gaan straks de maaltijden voor de kinderen koken.

Training voor kinderleidsters

Wil jij meehelpen dit mooie project van de grond te krijgen? Met jouw bijdrage bouwen we de kinderopvang, richten we het in met speelgoed en lesmateriaal, planten we bomen rondom het gebouw en trainen we de kinderleidsters hoe ze het beste onderwijs kunnen geven. De gemeenschap zelf wordt na de bouw helemaal verantwoordelijk voor het functioneren van het centrum en de ouders gaan jaarlijks een kleine bijdrage betalen.

Met jouw hulp kunnen 100 kinderen beter worden voorbereid op basisonderwijs, help je mee schooluitval op latere leeftijd te voorkomen en krijgen de kinderen elke dag een gezonde maaltijd De moeders kunnen ondertussen werken en krijgen voorlichting over het belang van onderwijs en gezondheid. Mooi toch?