In Kenia, in een afgelegen gebied in de Kilifi-regio, staat de Makonjemare basisschool. Het gebouw is van leem en mest en is negen jaar geleden gebouwd door de overheid en de ouders. De school is niet bestand tegen regenbuien en de hete zon en is daarnaast te klein voor de huidige 275 leerlingen.

Om toch iedereen les te kunnen geven, zijn de kinderen in groepen verdeeld. De kleinste kinderen krijgen in de ochtend les, de oudere kinderen in de middag. Gevolg is dat beide groepen geen volwaardig onderwijs krijgen. Ook moeten de kinderen in aparte groepen van huis naar school lopen. Omdat ze ver moeten lopen en ook nog eens rivieren moeten oversteken, is dat vooral voor de kleinste kinderen gevaarlijk.

Project in het kort

De wens van deze ouders in Kenia

De ouders hebben dan ook samen met de leerkrachten en de kinderen besloten dat er een nieuw gebouw moet komen. Een grote school met zes lokalen, toiletten en een multifunctionele ruimte. Daar is geld voor nodig. De Keniaanse organisatie Lifting the Barriers helpt de ouders, net als de Nederlandse Learn Foundation. Samen hebben ze al gezorgd dat er een waterleiding is aangelegd naar de school, dat er schoolboeken zijn en dat de kinderen maaltijden krijgen. Nu alleen het schoolgebouw nog.

School in Kenia
Regenwater loopt naar binnen en het gebouw houdt de warme zon ook niet tegen

Het mooie van dit project is dat iedereen meewerkt. 112 ouders en 10 leerkrachten steken de handen uit de mouwen om de basisschool te verbeteren, zodat 275 kinderen goed onderwijs krijgen en goede voeding.

Help mee!

Helpt u deze ouders om de nieuwe basisschool te bouwen? Samen kunnen we ervoor zorgen dat hun kinderen de hele dag onderwijs krijgen en dat de jongsten samen met hun oudere broers en zussen van en naar school kunnen lopen. Elke bijdrage is welkom!