In een vluchtelingenkamp in Libanon ziet een fysiotherapiecentrum er weer picobello uit. Kinderen met een beperking krijgen dankzij nieuwe spullen de therapie die ze nodig hebben.

Het centrum is voor de armen in de buurt van de stad Sour, in het zuiden van Libanon. Niet alleen Palestijnse vluchtelingen komen hier, maar ook Libanezen zelf. Soms zelfs uit de wijde omgeving. 180 kinderen krijgen hier fysiotherapie. Door een aangeboren afwijking of een verkeersongeluk kunnen ze vaak niet lopen en hebben ze elke dag pijn in hun rug, nek, armen of benen.

Project in het kort

Het gebouw van de fysiotherapie was door de jaren heen in verval geraakt. De muren waren beschadigd, het dak was kapot en de toiletten werkten niet meer goed. Ook het zwembad was nodig aan een opknapbeurt toe.

Zo gezegd, zo gedaan. Met hulp van Wilde Ganzen, de Nederlandse stichting SPIN en de Palestijnse Vrouwen Unie in Libanon is de renovatie gelukt!

De hele sfeer in het centrum is beter geworden

De keuken is helemaal vernieuwd en voorzien van nieuwe kasten, een gasfornuis en een koelkast. Het zwembad is gerenoveerd en de muren en het dak zijn hersteld.
En wat ook mooi is: niet alleen de kinderen en hun ouders zijn blij met de renovatie. Doordat het centrum er nu veel beter uitziet en meer materialen heeft, zijn er ook nieuwe vrijwilligers bereid gevonden om mee te helpen. Zo kunnen de kinderen beter geholpen, worden de wachttijden ingekort en is de hele sfeer verbeterd.

Voor iedereen die heeft bijdragen aan dit project: dank voor je steun!