Vrouwen die op de vloer moeten bevallen. Pasgeboren baby’s die geen zuurstof krijgen. Moeders die onnodig hun kind verliezen of zélf komen te overlijden… In het Brufut Health Centre in Gambia moet de kraamzorg dringend worden aangepakt.

In het Brufut Health Centre sterven moeders en kinderen doordat er geen operatiekamer is. De hygiëne is er onvoldoende en privacy is er nauwelijks.

Jij kunt deze kraamkliniek helpen! De Gambiaanse organisatie CASA Gambia heeft samen met de Nederlandse stichting Brufut Vooruit een prachtig plan gemaakt voor nieuwbouw en renovatie van de bestaande kraamkliniek. Zo komt er een operatiekamer, waar vrouwen spoedeisende hulp krijgen. Zo voorkomen we dat moeder en kind onnodig sterven in een auto, onderweg naar een ander ziekenhuis.

Meer privacy en betrokkenheid van de mannen

Aanstaande moeders krijgen straks veel meer privacy met een eigen bed in een eigen kamer. Nu bevallen alle vrouwen nog in één ruimte, waar maar twee bedden staan. Zijn die bezet, dan vinden andere geboortes op de grond plaats. Vaders mogen daar niet bij aanwezig zijn, om te voorkomen dat ze in deze open ruimte in aanraking komen met andere vrouwen.

Deskundige artsen maken de zorg compleet

Met jouw bijdrage kan de bouw volgend jaar al beginnen. Dan kunnen voor het eerst artsen worden aangenomen, betaald door de overheid. Nu werken er alleen nog maar verloskundigen in de kliniek. Ook is het plan om straks met gezinnen in deze arme regio in gesprek te gaan over lastige onderwerpen als anticonceptie en de rol van de man binnen het gezin.

In de regio van deze kraamkliniek wonen meer dan 70.000 mensen. Die zijn bij zwangerschappen en geboortes allemaal afhankelijk van deze kliniek. Met jouw steun kunnen we de sterftecijfers flink verlagen en geven we baby’s de best mogelijke start in hun leven. Mogen wij op je rekenen?

Project in het kort