Wat heeft een psychisch probleem met een geit te maken? Dankzij jouw hulp hebben in India honderd vrouwen met een psychiatrische aandoening twee geiten gekregen om voor te zorgen. De resultaten zijn spectaculair! De vrouwen voelen zich nuttig, de band met de familie wordt versterkt én ze verdienen er een inkomen mee.

“Die wordt niet meer beter. Ik denk ook niet dat ze ooit weer kan werken, laat staan dat we haar weer in huis nemen…” In India wordt vaak negatief gedacht over mensen met een psychiatrische aandoening. Gelukkig is er de organisatie Udavum Karangal. Zij helpen mensen in nood. En het maakt niet uit welk geloof je hebt, wat je afkomst is of in welke kaste je geboren bent.

Hulp in eigen buurt

In de plaats Coimbatote kunnen mensen met psychische problemen hulp krijgen van professionele zorgverleners. Het mooie daarbij is dat ook de familie en de buurt erbij betrokken wordt. Want het is voor veel mensen beter om in hun eigen omgeving te blijven wonen, dan weggestopt te worden in een tehuis. Omdat de families erg arm zijn, worden behandelingen, medicijnen en adviezen gratis verstrekt.

Om helemaal af te rekenen met het vooroordeel dat mensen met een psychische aandoening ‘niks meer kunnen’, hebben honderd vrouwen geiten gekregen. Het houden en verzorgen van zo’n geit is niet alleen een goede bezigheidstherapie, maar zorgt ook voor inkomen. De melk van de geiten wordt verkocht en jonge geitjes gaan naar de markt. De vrouwen kunnen de verzorging van hun geit samen met familieleden uitvoeren, waardoor de onderlinge band wordt hersteld of verbeterd!

Meer zelfvertrouwen en aanzien door een geit

De resultaten zijn super: vrouwen hebben meer zelfvertrouwen en ze krijgen een veel betere positie in de samenleving. Eindelijk voelen ze zich weer nuttig en kunnen ze zelf geld verdienen.

Dankzij jouw bijdrage hebben we samen met Stichting Helpende Handen India tweehonderd geiten gekocht en hebben de deelnemende vrouwen begeleiding gekregen om thuis in hun eigen veilige omgeving goed te zorgen voor deze dieren. Een enorme verandering in het leven van deze vrouwen!

Project in het kort