In Burkina Faso heeft een school voor vluchtelingen dankzij jouw bijdrage flink kunnen uitbreiden. De bedoeling was om een klaslokaal te bouwen, maar er kon ook een groentetuin en waterpomp aangelegd worden. De hele gemeenschap profiteert nu van veilig drinkwater én gezond voedsel. 

 

In Burkina Faso zijn veel mensen op de vlucht voor jihadistisch geweld. Het land is voortdurend in crisis. Kinderen die moeten vluchten, kunnen vaak niet meer naar school en lopen daardoor achterstanden op. 

Voor deze kinderen heeft Association Bena Osegui (ABOS) samen met haar Nederlandse partnerstichting INTARA een school opgezet. Hier krijgen kleuters les en basisschoolleerlingen.  

Droom is uitgekomen
De droom van de school was om kinderen een beroep te leren. Met jouw steun is er nu een klaslokaal gebouwd. Jongeren worden er opgeleid tot kledingmaker en agrariër. Doordat ABOS een veel groter terrein heeft gekregen dan nodig was, is het idee ontstaan om een groentetuin aan te leggen. Ook is er een waterpomp gebouwd en een winkel. Scholieren verkopen hier hun producten.  

Hele gemeenschap profiteert
De hele gemeenschap was bij dit project betrokken. Zij zijn dan ook ontzettend blij dat het gelukt is. Niet alleen leren hun kinderen nu een vak, ook kan het hele dorp water en groente kopen bij de school. Een eigen watercomité zorgt voor het onderhoud van de pomp. Tweeduizend mensen profiteren hiervan! 

De opbrengsten uit de verkoop van water en voedsel komen ten goede aan de schoolkantine. Ook organiseert de school allerlei activiteiten voor de bewoners. Dat zorgt voor nog meer verbondenheid.  

Een nieuw bestaan opbouwen
Met een relatief kleine investering van ruim 28.000 euro hebben gevluchte kinderen eindelijk weer een plek waar ze niet alleen leren lezen en schrijven, maar waar ze ook leren om naar de toekomst te kijken. Met een vakdiploma op zak kunnen zij straks een nieuw bestaan opbouwen. Ondertussen hebben we er ook voor gezorgd dat de school meer inkomsten krijgt, waardoor ze minder afhankelijk zijn van buitenlandse hulp. Bedankt!  

Project in het kort