In Haïti werkt Wilde Ganzen onder andere samen met stichting Hulp Haïti Driel en de Haïtiaanse organisatie BND. Zij zijn een groot project gestart om de watervoorziening op een aantal scholen in Haïti te verbeteren en keukens te bouwen voor gezonde voeding voor de leerlingen.

Er zijn veel problemen op Haïti. Het land is arm en wordt regelmatig getroffen door natuurrampen. Voor het onderwijs op dit Caraïbische eiland zijn onvoldoende middelen beschikbaar, waardoor veel scholen in slechte staat zijn en geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Ook wordt er voor de leerlingen vrijwel uitsluitend gekookt op hout of houtskool. Dat zorgt voor ongewenste houtkap en het inademen van ziekmakende rook.

Waterfilters en nieuwe keukens

Met steun van Wilde Ganzen hebben twee scholen een groot waterreservoir gekregen en zes scholen waterfilters waardoor gezondheidsproblemen bij leerlingen verminderd worden. Ook hebben deze scholen nieuwe fornuizen kunnen kopen, zodat ze aanzienlijk minder hout hoeven te gebruiken om op te koken. Tenslotte zijn op vier scholen nieuwe keukens gebouwd.

En dat allemaal voor een totaalbedrag van 68.187 euro. Als we de leerlingen en medewerkers van deze scholen bij elkaar optellen, hebben 1908 personen er baat bij. Maar natuurlijk loopt dit aantal op, omdat de scholen jarenlang zullen profiteren van deze investeringen.

Veilig drinkwater

Water is voor iedereen erg belangrijk. Niet alleen om de handen te wassen nadat je naar het toilet bent geweest, maar ook als drinkwater. Samen hebben we een grote groep leerlingen veilig drinkwater gegeven. En met de nieuwe keukens en fornuizen helpen we het milieu en zorgen we ervoor dat de koks geen rook meer hoeven in te ademen. Hartelijk dank!

Project in het kort