Wil je met een donatie een grote groep kinderen steunen? In Haïti werkt Wilde Ganzen samen met stichting Hulp Haïti Driel en de Haïtiaanse organisatie BND. We zijn een groot project gestart om de watervoorziening op een aantal scholen in Haïti te verbeteren en keukens te bouwen voor gezonde voeding voor de leerlingen.

Problemen genoeg op Haïti. Het land is arm en wordt regelmatig getroffen door natuurrampen. Voor het onderwijs op dit Caraïbische eiland zijn onvoldoende middelen beschikbaar, waardoor veel scholen in slechte staat zijn en geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Ook wordt er voor de leerlingen vrijwel uitsluitend gekookt op hout of houtskool. Dat zorgt voor ongewenste houtkap en het inademen van ziekmakende rook.

Project in het kort

Waterfilters en nieuwe keukens

De plannen in dit project zijn ambitieus. Zo krijgen twee scholen een groot waterreservoir en krijgen zes scholen waterfilters waardoor gezondheidsproblemen bij leerlingen verminderd kunnen worden. Ook krijgen deze zes scholen nieuwe fornuizen, zodat ze aanzienlijk minder hout hoeven te gebruiken om op te koken. Tenslotte worden op vier scholen nieuwe keukens gebouwd.

En dat allemaal voor een totaalbedrag van 68.187 euro. Als we de leerlingen en medewerkers van deze scholen bij elkaar optellen, hebben 1908 personen er baat bij. Maar natuurlijk loopt dit aantal op, omdat de scholen jarenlang zullen profiteren van deze investeringen.

Help je mee?

Water is voor iedereen erg belangrijk. Niet alleen om de handen te wassen nadat je naar het toilet bent geweest, maar ook als drinkwater. Samen kunnen we een grote groep leerlingen veilig drinkwater geven. En met de nieuwe keukens en fornuizen helpen we het milieu en zorgen we ervoor dat de koks geen rook meer hoeven in te ademen.

Help je mee dit project tot een succes te maken? Elke bijdrage helpt.