Help mee met goede oogzorg in ziekenhuis Zambia

Wie last heeft van staar of glaucoom, kan in Nederland eenvoudig geholpen worden. Ben je er op tijd bij, dan kunnen oogproblemen goed behandeld worden. Helaas is dat in Zambia anders. In dit Afrikaanse land zijn veel mensen blind of slechtziend, omdat ze niet geholpen kunnen worden. Er zijn weinig oogartsen en opticiens. En als ze er wel zijn, zijn de reisafstanden voor veel mensen te lang of de zorgkosten te hoog.

Project in het kort

  • Zambia
  • Hiermee help je 2400 mensen
  • Betaalbare en duurzame energie
  • Totaal kosten van dit project € 89.130,00
  • Uitzending van dit project 29/09/2019 11:55 NPO2
  • Project nr. 2019.0116
Het Macha Mission Hospital in het zuiden van Zambia komt voor deze mensen op. Het personeel in dit ziekenhuis wil graag zoveel mogelijk mensen met een oogprobleem helpen. Maar investeringen kosten veel geld en de meeste patiƫnten zijn arm. Gelukkig is er steun vanuit Nederland. Dankzij hulp van de stichting Eye for Zambia kon het ziekenhuis een kleine oogafdeling openen en kan een van de specialistisch verpleegkundigen binnenkort zelfstandig staaroperaties uitvoeren.

Nieuwe instrumenten en zonnepanelen

Een vrouw met kind met bril.Het ziekenhuis wil graag medische instrumenten aanschaffen, zodat zoveel mogelijk mensen goed geholpen kunnen worden. Ook wil het ziekenhuis zonnepanelen op het dak plaatsen. Die panelen zorgen straks voor een continue stroomvoorziening: essentieel voor goede zorg. Wilde Ganzen werkt bij dit project samen met twee Nederlandse stichtingen: Eye for Zambia helpt mee het geld voor de zonnepanelen in te zamelen en stichting Fight for Sight zet zich in voor de medische instrumenten.

Het verschil tussen blind/slechtzien en wel goed kunnen zien, bepaalt bij kinderen of ze onderwijs kunnen krijgen en zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Bij volwassenen zorgt het ervoor dat ze niet beperkt worden in het vinden van een baan. Daarom heeft oogzorg een enorme positieve impact op het welzijn van mensen.

Wil jij dit ziekenhuis in Zambia helpen? Elke gift is welkom!

Een jongetje doet een oogtest in Zambia

Steun dit project

Home