Gezonde voeding voor basisschoolleerlingen in een dorp in Kenia, daar draait het om bij dit project. Met jouw hulp is er een keuken gebouwd die werkt op zonne-energie!

Vlakbij het beroemde Victoriameer in Kenia staat in een klein dorp de Ndhole Primary School. Er gaan 139 kinderen naar deze school, die les krijgen van acht docenten. De kinderen komen uit arme gezinnen. Hun ouders zijn boer of dagloner.

Het ontbijt was thee met gierst

Het onzekere bestaan van hun ouders zorgt voor hoge schooluitval bij de kinderen. Vaak moeten ze thuis meehelpen op het land of het vee onderhouden. Geld voor gezond en voedzaam eten was er dus nauwelijks. De kinderen kregen ’s ochtends vaak thee met wat gierst erin.

Hongerig naar school

De kinderen kwamen hongerig naar school, wat natuurlijk niet hielp om hun schoolprestaties te verbeteren. Daarom deelde de school tijdens de lunch een maaltijd uit, maar ook die waren niet heel voedzaam.

Een nieuwe keuken op zonne-energie

Samen met de lokale hulporganisatie Education and Health for Children in Kenya en de Nederlandse stichting Homa Bay hebben we met jullie steun de school geholpen om een keuken te bouwen die werkt op zonne-energie! De keuken is een groot succes, hier koken is veel gezonder voor de koks dan koken op open vuur. Ook de lokale minister van educatie is erg onder de indruk!

Verse groente

Om te zorgen voor vers en gezond voedsel heeft de school ook een moestuin aangelegd. Door wat training over hoe je groenten moet zaaien en oogsten kunnen de kinderen en de docenten nu zelf aan de slag!

Met jouw hulp hebben de kinderen een voedzame maaltijd gekregen, worden ze sterker en gezonder en verbeteren hun presentaties in de klas! Tegelijk steken de kinderen met de moestuin nu ook kennis op van tuinieren, milieu en gezond eten. Dankjewel voor je hulp!

Project in het kort