In de township Mfuleni bij Kaapstad investeert Wilde Ganzen de komende jaren in kinderdagverblijven. Te beginnen met een topopvang waar 110 kinderen een veilige plek én een betere toekomst krijgen.

In Mfuleni kom je dagelijks schrijnende situaties tegen. Hiv en aids maken hier nog steeds heel veel slachtoffers en er is weinig werk. Het gevolg is dat de criminaliteit hier hoog is en mensen weinig van de toekomst verwachten. Zoals altijd zijn met name kinderen de dupe. Zij groeien op in een wereld waar weinig hoop is en waar ze alleen leren te overleven.

Nauwelijks goede voorbereiding op basisonderwijs

Kinderen worden hier nauwelijks voorbereid op onderwijs. Ze gaan niet naar een peuter- en of kleuterschool en kunnen zich op veel terreinen niet voldoende ontwikkelen. Hierdoor hebben ze op latere leeftijd grote moeite met de aansluiting op het basisonderwijs en de arbeidsmarkt. Ze lopen al snel achterstanden op die niet meer ingehaald worden.

Investeren in kinderdagopvang

Gelukkig zijn er aanpakkers die de schouders eronder zetten. Overal in Mfuleni zijn er moeders die een beter leven voor hun kinderen wensen. Zij investeren in kwalitatief goede dagopvang, waardoor hun kroost en de buurtkinderen een veilige plek hebben om spelenderwijs te leren.

Renovatie en nieuwbouw op zes locaties

De komende drie jaar ondersteunt Wilde Ganzen samen met Stichting Mzamomhle de renovatie en/of nieuwbouw van zes middelgrote kinderdagverblijven. In de township doet Starting Chance Trust het uitvoerende werk.

We beginnen bij Little Shining Stars. Deze topopvang voldoet inmiddels aan alle vereisten voor registratie en met jouw hulp wordt hun gebouw volledig gerenoveerd. Hiermee staat deze opvang ook financieel op eigen benen. Dan gaan we verder met Qingqa. Hun gebouw krijgt een extra verdieping, nieuwe elektriciteit en riolering. De komende jaren worden de andere vier kinderdagverblijven geholpen.

Vol zelfvertrouwen de toekomst in

Met dit project steun je kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud. Ze krijgen goed kleuteronderwijs, waardoor ze zich veel beter kunnen ontwikkelen en straks vol zelfvertrouwen naar de basisschool kunnen. Maak vandaag nog een donatie over, dan gaan de aanpakkers in Zuid-Afrika aan de slag!

Project in het kort