Kinderen in Tanahun, Nepal moesten 2,5 uur lopen om bij school te komen. Dat was natuurlijk veel te lang om elke dag te doen. Daarom is een bestaand hostel uitgebreid, zodat deze kinderen hier kunnen wonen en dagelijks onderwijs kunnen volgen.

Naar school gaan, spelen en Ă©cht kind zijn is voor veel kinderen in Nepal bijna niet mogelijk. Veertig procent van de kinderen moet werken. Hard werken. Onderwijs, en zeker onderwijs van hoge kwaliteit, is alleen voor mensen die dit kunnen betalen. De Maya Universe Academy wil hier verandering in brengen en heeft een school voor arme kinderen opgericht.

Ouders helpen mee op school

Ouders die hun kinderen naar deze school willen sturen, betalen met arbeid in plaats van met geld. Twee dagen per maand werken ze op de boerderij bij de school om daarmee geld te verdienen en ze bouwen zelf de klaslokalen. Door hun grote inzet en met hulp van de Nederlandse stichting Maya Universe Academy Netherlands staat er inmiddels een school, is er een kantoor, bibliotheek, computerlab en een sportveld.

Een jonge studente in Nepal
Het jongste studentje in het hostel.

Speciaal voor meisjes

Voor het groeiende aantal leerlingen heeft de Maya Universe Academy deze nieuw hostel gebouwd, speciaal voor meisjes. Hier hebben ze een eigen woonruimte, met een gedeelde tuin en keuken.

De ouders hebben het hostel voor kun kinderen gebouwd. Er bleef daardoor zelfs geld over dat gebruikt is voor de inrichting van het gebouw. Met jouw steun krijgen veertien meisjes uit arme gezinnen goed onderwijs en de kans op een mooie toekomst. Dank!

Project in het kort