Begin dit jaar werd de 24-jarige Isatu bewusteloos bij een gezondheidspost in Sierra Leone gebracht. Ze was rond de acht maanden zwanger en bloedde hevig. De kleine kliniek had niet de middelen en de kennis om haar te helpen. Je begrijpt dat ze zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moest. 

In Sierra Leone is het gevaarlijk om zwanger te zijn. Complicaties worden vaak veel te laat ontdekt. Met grote gevolgen voor moeder en kind. Het zal je maar gebeuren dat iemand in Nederland tijdens de zwangerschap geen hulp krijgt.   

Voor haar leven werd gevochten

Gelukkig kwam voor Isatu over hobbelige zandwegen een ambulance van het Lion Heart Medical Centre. Met een infuus, pleisters en een schaar kreeg Isatu eerste hulp. In het ziekenhuis werd ze gelijk geopereerd. Haar kindje kon helaas niet worden gered, voor het leven van Isatu werd gevochten.   

Goed zorg in dit ziekenhuis

Het Lion Heart Medical Centre staat in het noorden van Sierra Leone en is een volwaardig ziekenhuis waar 150.000 mensen vanuit de wijde omgeving afhankelijk zijn. Hier geven medici dag en nacht goede zorg. Eén van de speerpunten is het terugdringen van moeder- en kindsterfte. Ook wordt er veel geïnvesteerd in voorlichting aan patiënten.  

Met hulp van donateurs als jij wordt dit ziekenhuis al jaren gesteund. En dat is hard nodig, want de overheid heeft nauwelijks geld voor gezondheidszorg en de patiënten zelf kunnen maar weinig bijdragen.   

Levensreddende steun

Jouw steun is daarbij levensreddend. Isatu’s kindje stierf, maar zij overleefde dankzij dit ziekenhuis. Wel moest ze lang in het ziekenhuis blijven om te herstellen.   

Help je mee dit essentiële ziekenhuis voor de regio open te houden? Met jouw gift geef je vrouwen als Isatu een plek waar ze voor medische hulp altijd terecht kunnen. Alvast hartelijk dank! 

Project in het kort