Deze school in Ghana was al jaren in slechte staat. Toen in 2020 bij een storm enkele muren instortten en het dak eraf waaide, was het helemaal een bouwval. Toch wordt er nog steeds lesgegeven. Geef jij de kinderen een fatsoenlijk schoolgebouw?

De school ligt in het dorp Saforo, ongeveer zestig kilometer ten oosten van de hoofdstad Accra. Het is een echt plattelandsdorp, waar mensen leven van de landbouw en veeteelt. Het gebouw staat er sinds de jaren zestig van de vorige eeuw. Sinds 1985 is het officieel erkend en betaalt de Ghanese overheid de salarissen van de leerkrachten.

School is in slechte staat

De oorspronkelijke schoolmuren waren van slechte kwaliteit en dat zorgde voor steeds meer problemen. Toen er bijna vier jaar geleden een hevige storm opstak, bleef er niet veel van het gebouw over. Muren stortten in en het dak waaide weg. De staat van de school is nu zo slecht, dat renovatie niet meer mogelijk is.

Drie nieuwe klaslokalen

En dus is er dringend geld nodig voor nieuwbouw. De lokale organisatie ET Care Foundation wil drie nieuwe klaslokalen bouwen en een personeelsruimte. In Nederland wordt dit project gesteund door de Holland Ghana Foundation. Deze stichting heeft in het verleden al vaker met Wilde Ganzen samengewerkt en heeft in Ghana inmiddels elf scholen gebouwd, meerdere watersystemen en gezondheidscentra.

Met jouw steun kunnen we ook dit project weer tot een succes maken. Dan kunnen straks 230 kinderen op een veilige plek onderwijs krijgen en wordt ook de werkplek voor de leerkrachten flink verbeterd.

Project in het kort