Een belangrijk regionaal ziekenhuis op het platteland in Gambia wil graag een intensive-care afdeling voor pasgeboren baby’s. Help mee om moeders en pasgeborenen de best mogelijke zorg te geven.  

Het Bwiam General Hospital is het enige ziekenhuis in het Foni Kansala-district. In deze regio is de gezondheidszorg erg beperkt. Het grootste deel van de bevolking leeft onder de armoedegrens, er is hoge werkeloosheid en de bevolking is erg afhankelijk van de landbouw.  

Het enige ziekenhuis bij complicaties

In het gebied zijn verschillende gezondheidsposten. Hier kunnen mensen terecht voor kleine controles en vaccinaties. Voor alle grotere medische problemen moeten ze naar het Bwiam General Hospital. Dat geldt ook voor zwangere vrouwen. Als er complicaties zijn, is dit de enige plek voor hulp. 

Opzetten NICU

Het ziekenhuis heeft alleen geen toereikende opvang voor deze vrouwen en hun pasgeborenen. Samen met Puur Foundation zamelen we daarom geld in, zodat het ziekenhuis een neonatale intensive care-afdeling (NICU) kan opzetten, compleet met apparatuur.  

Verbeteren van gezondheid moeder en kind

Een pasgeboren baby bij een lokaal ziekenhuis in Gambia.Om de privacy van de moeders te garanderen, krijgen ze een eigen kamer. Zo krijgen baby’s de best mogelijke start in hun leven en moeders een respectvolle bevalling en zo goed mogelijke begeleiding. Op de lange termijn is het de bedoeling dat de vrouwen sterker worden en zelf weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hun gezondheid en welzijn. Zo draagt dit project bij aan een vermindering van de hoge sterftecijfers onder moeders en pasgeboren baby’s. 

Red ook levens door een donatie over te maken voor dit belangrijke project. Doe je mee? 

Project in het kort