Meisjes en vrouwen zijn in India nog veel te vaak tweederangsburgers. Met de aanschaf van computers en zonnepanelen kunnen meiden op deze school goed voorbereid de maatschappij in.

India mag zich dan razendsnel ontwikkelen, toch blijkt in de praktijk dat tradities en overtuigingen niet snel veranderen. Overal in het land vinden ouders, mede door hun slechte financiële situatie, het nog steeds een ongewenste luxe en geldverspilling om hun dochters na de basisschool door te laten leren. Meisjes worden ingezet als huishoudelijke hulp en zo snel mogelijk uitgehuwelijkt.  

Succesvolle samenwerking

Hulporganisatie Udavum Karangal Educational Trust komt in de zuidelijke stad Chennai voor deze meiden op. De organisatie is al decennialang met veel succes bezig om onder andere de levens van kinderen die in de steek gelaten zijn, misbruikte vrouwen en mensen met een beperking te verbeteren. Samen met  Stichting Helpende Handen steunt Wilde Ganzen de Indiase organisatie al vele jaren en gelukkig zien we dat daardoor steeds meer kansarme meisjes gaan studeren! 

Boost voor onderwijs voor meiden

Op haar eigen school wil Udavum Karangal graag het onderwijs voor meisjes een flinke boost geven. Wat deze meiden vooral nodig hebben is computerles. Doordat ze uit arme gezinnen komen, hebben ze een flinke achterstand als het gaat om werken met computers, software en internet.  

Het plan is om veertig computers aan te schaffen en om het computerlokaal helemaal in te richten. Zo is er airconditioning nodig en tafels en stoelen. Ook kan de ruimte wel een likje verf gebruiken. Om kosten te besparen wil de school daarnaast graag zonnepanelen kopen. Elektriciteit is in India relatief duur. Met een lagere energierekening blijft er ook de in toekomst meer geld over om te investeren in onderwijs.  

Help mee door een bijdrage over te maken. Wij zorgen dat het geld bij de school terecht komt, zodat de meiden al snel aan de slag kunnen.  

Project in het kort