Een irrigatiesysteem aanleggen in Nepal is geen makkelijk karwei. Dat bleek wel bij de realisatie van dit project. Door landverschuivingen en hevige regenval moesten de plannen worden aangepast en duurde alles langer dan verwacht. Maar het is gelukt!

37 gezinnen op een van de meest afgelegen plekken in Nepal hebben nu een irrigatiesysteem voor het verbouwen van voedsel. Een uitkomst, want ze hadden vaak een groot tekort aan water, alles stroomde weg naar lager gelegen gebieden.

Een groep mannen werkt aan een irrigatiesysteem in Nepal
De werkzaamheden in volle gang.

Noodgedwongen wonen op afgelegen plek

Deze gezinnen behoren tot de Tamangs. Dit zijn nomaden die vroeger kriskras door het gebied trokken, maar nu noodgedwongen op deze afgelegen plek wonen. Land in andere, meer vruchtbare gebieden werd al geclaimd door andere Nepalezen.

Een goede oogst en training

Dankzij de inzet van de Nepalese organisatie Shanti Griha Nepal en de Nederlandse stichting Unica Foundation hebben de gezinnen nu het hele jaar door toegang tot water, waardoor meerdere oogsten mogelijk zijn. Ook hebben de families trainingen gekregen in moderne landbouwtechnieken en in het onderhoud van het irrigatiesysteem. Om ze op weg te helpen kregen ze daarnaast gereedschap, zaden en compost.

Een grote vooruitgang voor deze gezinnen is met dit project bereikt. Dank voor je donatie!

Project in het kort