Acht kansarme jongeren zijn in Cambodja opgeleid tot ‘milieuleiders’. Ze maken ecologische zeepjes en delen die gratis uit in ruil voor plastic afval. Zo maken ze de bevolking bewust van de milieuproblematiek. Dit project is afgerond en wordt wegens succes uitgebreid!  

Milieuvervuiling is in Cambodja een enorm probleem. Overal ligt plastic afval en er zijn nauwelijks vuilnisophaaldiensten in het land. De Cambodjanen zelf weten nog veel te weinig over klimaatverandering en zijn zich nog niet bewust van de noodzaak van een schoon milieu. 

Meer aandacht voor milieuvervuiling
Gelukkig komen steeds meer jongeren in actie. Talentvolle Cambodjanen uit arme gezinnen worden door Chikara Cambodia Nederland (CCN) gestimuleerd om de milieuproblematiek bij de bevolking onder de aandacht te brengen en armoede terug te dringen. 

Op naar een duurzaam Cambodja
Acht van deze jongeren zijn opgeleid om de mensen in hun gemeenschap te stimuleren beter met het milieu om te gaan. En dat blijkt behoorlijk succesvol. Het lukt de jongeren om anderen mee te krijgen duurzamer te leven. Zo wordt Cambodja steeds milieubewuster. 

Ecologische zeep
De jongeren hebben al heel wat kennis en ervaring opgedaan en zijn begonnen met het maken van ecologische zeep. Ze delen deze zeepjes uit en maken daarbij mensen bewust van het belang van hygiëne en het milieu. De eerste keer krijgen de mensen de zeepjes gratis. Zijn ze eenmaal enthousiast en willen ze meer, dan krijgen ze opnieuw gratis zeep als ze twee kilo plastic afval inleveren. De jongeren brengen dit afval naar een recyclebedrijf. Zo wordt plastic uit de natuur gehaald en wordt bewustwording gecreëerd. 

Uitbreiding naar meerdere scholen
Dankzij jouw donatie kunnen de jongeren deze plannen blijven uitvoeren. De productie van de zeep loopt goed en het enthousiasme neemt toe. Daarom heeft de lokale organisatie besloten om het project uit te breiden. Meerdere scholen doen mee, waardoor meer jongeren betrokken worden bij milieuvervuiling en natuurbescherming.   

Project in het kort

  • Hiermee help je 8 mensen
  • € 18.130
  • Cambodja
  • Klimaatactie
  • 2021.0231