Acht kansarme jongeren worden in Cambodja opgeleid tot ‘milieuleiders’. Ze maken ecologische zeepjes en delen die gratis uit in ruil voor plastic afval. Ze willen de bevolking bewust maken van de milieuproblematiek.

Milieuvervuiling is in Cambodja een enorm probleem. Overal ligt plastic afval en er zijn nauwelijks vuilnisophaaldiensten in het land. De Cambodjanen zelf weten nog veel te weinig over klimaatverandering en zijn zich nog niet bewust van de noodzaak van een schoon milieu.

Meer aandacht voor milieuvervuiling

Gelukkig komen steeds meer jongeren in actie. Talentvolle Cambodjanen uit arme gezinnen worden door Chikara Cambodia Nederland (CCN) gestimuleerd om de milieuproblematiek bij de bevolking onder de aandacht te brengen en armoede terug te dringen.

Op naar een duurzaam Cambodja

Acht van deze jongeren volgen nu een universitaire opleiding en worden begeleid om deskundige leiders te worden om de mensen in hun gemeenschap te stimuleren beter met het milieu om te gaan. Zo wordt Cambodja steeds duurzamer.

Ecologische zeep

De jongeren hebben al heel wat kennis en ervaring opgedaan en zijn nu begonnen met het maken van ecologische zeep. Het doel is om deze zeepjes uit te delen en daarbij mensen bewust te maken van het belang van hygiëne en het milieu. De eerste keer krijgen de mensen de zeepjes gratis. Zijn ze eenmaal enthousiast en willen ze meer, dan krijgen ze opnieuw gratis zeep als ze twee kilo plastic afval inleveren. De jongeren brengen dit afval naar een recyclebedrijf. Zo wordt plastic uit de natuur gehaald en wordt bewustwording gecreëerd.

Geef ze een duwtje in de rug

Met een eenmalige investering kunnen de jongeren deze plannen blijven uitvoeren. Als de productie van de zeep goed loopt, is het plan om deze te verkopen aan hotels in de regio, waardoor er inkomsten zijn voor verdere productie.

Help je mee om dit prachtige milieuproject te stimuleren? Zo helpen we de natuur ook aan de andere kant van de wereld een handje!

FACCH (Friendship Association for Child Hope) is een Cambodjaanse ngo die vanaf het begin van het project nauw bij Chikara Cambodia betrokken is. Zij zetten zich in voor educatie voor kansarme jongeren en geven hierbij ook de milieuproblematiek aandacht.

Chikara Cambodia Nederland heeft als doel om de armoede en milieuproblematiek in Cambodja aan te pakken. Door jonge talentvolle, kansarme Cambodjanen te ondersteunen met educatie én hun bewustzijn van de milieuproblematiek te verbeteren. Chikara Cambodia wil door het opleiden van nieuwe competente leiders, die zichtbaar zijn in hun gemeenschap, een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een duurzaam Cambodja.

Project in het kort

  • Hiermee help je 8 mensen
  • € 18.130
  • Cambodja
  • Klimaatactie
  • 2021.0231