Wie wel eens in Peru is geweest ziet een wereld van verschil tussen de hoofdstad Lima en het platteland. Zeker in de regio Ayacucho blijft de werkgelegenheid en de ontwikkeling achter bij die in de steden. Daarom is het zo mooi dat er een landbouwtechnische opleiding is. Die willen we graag steunen met de bouw van een auditorium en slaapzalen voor de studenten.

Jovem heet deze landbouwopleiding voor ondernemende jongeren. De school leidt jongeren op tot succesvolle landbouwondernemers. Hard nodig in een regio waar nog weinig kennis is over veeteelt en landbouw. Kinderen nemen vaak de werkwijze van hun ouders over en blijven zo vastzitten in een cyclus van ongunstige werkomstandigheden, landbouw zonder winst en armoede.

Project in het kort

Op Jovem krijgen de jongeren landbouwtechnische vakken en les in ondernemerschap, bedrijfsmanagement en persoonlijke ontwikkeling. Ook leren ze de principes van biologische land- en tuinbouw kennen.

Uitbreiding met een auditorium en slaapzalen voor studenten

Het schoolgebouw is op dit moment niet groot genoeg voor de dertig jongeren die hier jaarlijks les krijgen. Daarom wil de organisatie graag een auditorium bouwen: een grote leszaal. Ook moeten er slaapzalen komen, zodat jongeren die van heinde en verre komen er kunnen overnachten.

Deze klus kost bijna 150.000 euro. Een bedrag dat we samen met Solid bij elkaar willen verzamelen. Solid is een internationale organisatie die economische en sociale ontwikkeling stimuleert in arme landen.

Help jij mee deze klus te klaren? Jaarlijks kunnen we dertig jongeren in Peru de kans bieden om de uit de armoede te komen en succesvolle landbouwondernemers te worden.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.