Sri Lanka kampt met een enorme financiële crisis. De coronapandemie en de stijgende energieprijzen hebben er zwaar ingehakt en het land is bijna failliet. Met de bouw van een gemeenschapscentrum en het bieden van psychosociale hulp aan jongeren willen we met name de jeugd kansen bieden en hoop geven.

In Sri Lanka is op dit moment een groot tekort aan bijna alles. Voedsel, brandstof en medicijnen zijn maar beperkt verkrijgbaar en door de alsmaar stijgende energieprijzen wordt de stroom in het hele land vaak urenlang uitgeschakeld.

De inwoners van Sri Lanka hebben het heel zwaar

En dat terwijl Sri Lanka in het verleden al heel wat problemen heeft gekend. Een jarenlange burgeroorlog in het noorden, een verwoestende tsunami en terroristische aanslagen maken dat de inwoners van het land het zwaar hebben en dat de sociale en psychische gezondheid van met name veel jongeren onder druk staat.

Missionary Oblates of Mary Immaculate zet zich al daarom met hart en ziel in voor met name oorlogsweduwen en jongeren. Samen met de Nederlandse stichting Havonos heeft Wilde Ganzen al verschillende projecten met groot succes ondersteund.

Bouw van een gemeenschapscentrum

Dit keer vragen we je hulp bij de bouw van een gemeenschapscentrum in Batticaloa, die wordt gerund door de Fathers van OMI. De toestand in Sri Lanka is zo erbarmelijk dat onze partners dagelijks berichten krijgen over zelfdoding, (drugs en alcohol) verslavingen en uitzichtloze situaties, ook veroorzaakt door Covid 19. Het centrum is bedoeld voor mensen die hiermee te maken hebben.

Een nieuwe generatie hoop geven

De behandeling is gericht op voorlichting, genezing, hulp bij integratie in de samenleving en het geven van hoop door middel van educatie. In dit centrum worden straks verschillende activiteiten georganiseerd. Van goed onderwijs tot psychologische begeleiding en van groepsgesprekken tot 1-op-1 sessies. Iedereen is er welkom. Het maakt niet uit hoe rijk of arm je bent of wat je geloof is. Ook worden bij het centrum moestuintjes gerealiseerd waardoor de mensen zichzelf en hun gezinnen van voedsel kunnen voorzien.

Zo kan een nieuwe generatie zich positief ontwikkelen en met enthousiasme meehelpen Sri Lanka weer op te bouwen. Steun je dit mooie project? Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over!

Project in het kort