In het noordoosten van India ligt de staat Manipur. Voor kinderen met een beperking is hier een speciale school gebouwd waar ze fysiotherapie en les krijgen.

Kinderen met een beperking krijgen in de staat Manipur in India nauwelijks hulp. Vaak wonen ze thuis bij ouders in isolatie. Ze komen zelden buiten, omdat de ouders ook niet weten wat ze moeten doen en zich vaak schamen.

Aandacht die ze verdienen

Dit moet niet langer kunnen. Dat vond de Indiase organisatie CGC gelukkig ook. Samen met de hulp van de Nederlandse stichting Innocent Smile en Wilde Ganzen is er een school voor bijzonder onderwijs gestart in de plaats Noney. In deze plaats staat al een gezondheidscentrum, waar ze nu mee samenwerken.

Er is een Mytyl/Tyltylschool met dagverblijf gebouwd. De school heeft een afdeling voor fysiotherapie en er worden trainingen gegeven. Dit zijn cursussen om de kennis over kinderen met een beperking te vergroten. Ook worden er vaktrainingen voor de kinderen zelf gegeven, zodat zij een eenvoudig beroep kunnen uitoefenen.

Kinderen vergeten door de overheid

Er is op deze school plek voor 40 kinderen tot 18 jaar. Hun ouders zijn vaak nakomelingen van de oorspronkelijke bevolking van het gebied en zijn in het verleden telkens ‘vergeten’ door de overheid of opzettelijk genegeerd. Aan deze ouders wordt een maandelijkse bijdrage van 3,50 euro gevraagd. Nu de school goed loopt, betaald de overheid de salarissen van de leraren. Een fijne bijdrage!

Project in het kort