Ieder straatkind in Chennai, India, die in het verleden een rugzak met schoolspullen heeft gekregen, is daardoor zó gemotiveerd geraakt dat ze allemaal hun basisschool en veelal ook de middelbare school hebben afgemaakt. Dit bewezen effectieve project hebben we ook dit jaar weer succesvol voortgezet!

In de sloppenwijken van Chennai is de rugzak met het logo van stichting Amaidhi een grote hit. Ouders die dakloos zijn en op de stoep of in een zelfgemaakte hut wonen, ervaren de tas met inhoud als een grote steun in de rug. Zelf kunnen ze het namelijk niet betalen. En de kinderen zijn superblij met hun schriften, pennen en schooluniform. Want zonder deze spullen worden ze niet toegelaten tot school.

Liefdevolle opvang

In Chennai leven veel kinderen op straat of hangen rond bij de treinstations. De Indiase organisatie Karunalaya vangt deze kinderen op, zodat ze niet in verkeerde handen vallen. Ze krijgen een liefdevol plekje in hun tehuis, waar ze leren wennen aan structuur en het maken van huiswerk. Ieder kind krijgt eigen verantwoordelijkheden en dagelijks wordt er gevoetbald en gespeeld. Het sportteam van Karunalaya heeft al diverse prijzen gewonnen, onder andere bij het wereldkampioenschap voetbal voor straatkinderen.

Voorkomen van kinderarbeid

Onderwijs tot 11 jaar is gratis in India. Maar je moet wel zelf je schoolspullen meenemen. De ouders van deze kinderen zijn uit beeld, of hebben geen geld. Daarom steunt Wilde Ganzen dit project. De impact is enorm. Deze simpele rugzak met inhoud zorgt ervoor dat kinderen naar school gaan, op school blijven en niet ingezet worden voor kinderarbeid. Al meer dan 5.000 kinderen hebben in het verleden een rugzak gekregen en geen enkel kind is daarna van school gegaan. Al meer dan 200 jongeren hebben daarna hun bachelor gedaan of zelfs hun masterdiploma gehaald. De medewerkers van Karunalaya monitoren de schoolgang van de kinderen en geven naschoolse bijles.

Kinderen verheugen zich ieder jaar om hun schooltas te ontvangen. Vol spanning openen ze de tas om te kijken wat er in zit. Door jouw hulp hebben 600 straatkinderen het geluk gekregen om naar school te kunnen gaan. Bedankt voor je steun!

Project in het kort