Twee jaar geleden hielp Wilde Ganzen al bij de uitbreiding en renovatie van een kinderopvang in een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon. Nu willen we dit project graag afronden met de laatste werkzaamheden.

Bewoners in het vluchtelingenkamp van Mia Mia in Libanon zitten hutjemutje op elkaar. Ruim zeventig jaar geleden vluchtten deze Palestijnen naar Libanon, in de hoop ooit weer terug te kunnen keren naar het gebied waar ze vandaan kwamen.

In al die jaren zijn er meerdere gewapende conflicten in de regio rondom het kamp geweest en door de oorlog in Syrië is het aantal vluchtelingen in Libanon fors toegenomen. Het land kan dit groeiende aantal nauwelijks aan, waardoor er een groot tekort is aan voorzieningen en er maar weinig hulp is voor zieken of mensen met een beperking.

Kinderen zijn de dupe

De vluchtelingen in Mia Mia mogen maar een beperkt aantal beroepen uitoefenen en geen eigen grond bezitten. Ze hebben daardoor weinig kansen om een goede toekomst op te bouwen. En zoals altijd zijn kinderen de dupe. Die hebben in het kamp niet veel bewegingsruimte, ze komen nauwelijks in aanraking met natuur en de overvolle straten zijn gevaarlijk.

Voor deze kinderen heeft Wilde Ganzen in het verleden meegeholpen bij de renovatie en uitbreiding van een kinderopvang. Het is een crèche met peuterspeelzalen waar de kinderen kunnen spelen en creatieve dingen kunnen doen. ’s Avonds wordt het gebouw gebruikt voor vergaderingen en bijeenkomsten. Er is al van alles verbeterd, maar er moeten nog enkele werkzaamheden worden uitgevoerd.

Hier kunnen ze even hun zorgen vergeten

Bij dit project vragen stichting SPIN en de Palestijnse Vrouwen Unie Libanon jouw hulp bij het renoveren van de buitengevel, de installatie van een schotel zodat de kinderen televisie kunnen kijken en de aanschaf van speel- en leermateriaal.

180 kinderen kunnen zo voor even hun zorgen vergeten en in een veilige omgeving spelen en leren. Help je mee dit mogelijk te maken?

Project in het kort