Een internationale maatschappelijke stage in Zuid-Afrika groeit uit tot een crèche voor 65 kinderen! Wie had dat gedacht? Dat is het resultaat van de stagereis van de Nederlandse Eva en Fleur naar Port Elizabeth in Zuid-Afrika.

In de sloppenwijk Motherwell ontmoetten de meisjes de Zuid-Afrikaanse meiden Tia en Louise van de lokale organisatie Family Restoration Services. Zij hadden de grote wens om een crèche te starten voor hulpbehoevende kinderen uit de wijk.

Project in het kort

Crèche voor kinderen in Zuid-Afrika

Terug in Nederland verzonnen Eva en Fleur allerlei acties en wisten ze genoeg geld bij elkaar te krijgen via hun Stichting Thamsanqa. Daarmee konden Tia en Louise een huis kopen, verbouwen en inrichten. De crèche, genaamd Tinker Tots, werd in november 2015 geopend!

Projectfoto Zuid-Afrika kinderen

Kinderen in Zuid-Afrika met leerachterstand

Tinker Tots is van groot belang voor de kinderen in Motherwell. Door de armoede in de wijk zijn mensen voornamelijk bezig met overleven. Er is nauwelijks aandacht voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Veel kinderen hebben al vóór zij naar de basisschool gaan een leerachterstand.

Spelen, leren én gezond eten

Op de nieuwe crèche maken ze op een speelse manier kennis met taal, rekenen en kleuren. Ook krijgen ze dagelijks een voedzame maaltijd. Een goede voorbereiding op een betere toekomst.

Larissa Fourie, hoofd van Tinker Tots: ”Met liefde laten we deze kinderen leren, waardoor hun mogelijkheden zullen toenemen.”

Project voor kinderen in Zuid-Afrika #gelukt!

Family Restoration Services in Zuid Afrika zorgde er met hulp van Stichting Thamsanqa en Wilde Ganzen voor dat 65 kinderen een leerzame kleutertijd hebben.