De Shimabala Hetty Denenschool in Zambia wil graag uitbreiden met vier klaslokalen, zodat kinderen een hogere schooldiploma kunnen halen.

Op veertig kilometer afstand van de levendige hoofdstad Lusaka ligt Shimabala. Het aantal inwoners van deze gemeente groeit hard. Zo hard dat de scholen de groei niet bij kunnen benen. Jaren geleden was er niet eens een school in deze buurt. Ouders hebben toen zelf een dorpscomité opgezet en met financiële steun van stichting Hetty Denen voor Zambia een school gebouwd.

Project in het kort

Hetty Denen was een idealistische Nederlandse aanpakker die samen met haar man in Zambia woonde om vrouwen en kinderen te helpen. Ze overleed in dit land op 27-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk. Om haar idealen te verwezenlijken steunt de stichting die in haar naam is opgericht ontwikkelingsprojecten zoals deze.

Met diploma meer kansen

De school in Shimbala is door het snel groeiende aantal leerlingen toe aan uitbreiding. Het plan is om vier extra klaslokalen te bouwen, zodat kinderen uit klas 10 tot en met 12 les kunnen krijgen. Nu gaan de meeste kinderen van school na klas 9, dan zijn ze ongeveer 15 jaar. Als straks de uitbreiding gelukt is, krijgen deze kinderen de mogelijkheid om een volledig hogere schooldiploma te halen.

Met zo’n diploma op zak kunnen ze daarna makkelijker een baan vinden. Dat gunnen we de honderd leerlingen die jaarlijks afstuderen van harte! Want wie voldoende kennis heeft, heeft meer zelfvertrouwen en kan zichzelf beter ontwikkelen. Dat zorgt voor vooruitgang in de hele buurt van Shimabala.

Draag jij een steentje bij om deze uitbreiding mogelijk te maken?