Na het instorten van hun kleuterschool werkt de gemeenschap in de Keniaanse wijk Mathare in Nairobi hard aan de bouw van een jeugdcentrum. Hier wordt straks niet alleen onderwijs gegeven, maar ook karate, een sport die kwetsbare jongeren helpt zelfvertrouwen op te bouwen. Help je de jeugd van Mathare? 

Kleuteronderwijs is van groot belang. Het biedt kinderen een basis én maakt de stap naar de basisschool een stuk makkelijker. Helaas zijn er veel kwetsbare wijken in Kenia met weinig voorzieningen, waar een kleuterschool niet vanzelfsprekend is. 

Kleuterschool ingestort

In de kwetsbare wijk Mathare in de Keniaanse hoofdstad Nairobi heeft de gemeenschap daarom zelf een kleuterschool opgezet. Tot ieders grote schrik stortte de kleuterschool in nadat er ’s nachts een groot rotsblok van een klif op het gebouw viel. Gelukkig vielen er geen slachtoffers, maar de impact is groot. Deze jonge kinderen kunnen nu geen onderwijs meer volgen.

Een nieuwe school

De ouders zijn vastbesloten de school te herbouwen op een veilige plaats. Dit keer mét een sportzaal en bibliotheek. Met behulp van de Nederlandse stichting Fursa, wat ‘mogelijkheid’ betekent in de lokale taal Swahili, is er al een stuk grond opgekocht.  

Karate voor kinderen

Een belangrijk doel is om naast kleuteronderwijs ondersteuning aan kwetsbare kinderen en jongeren uit de wijk te bieden. Stichting Fursa is opgericht vanuit een Alkmaarse karatevereniging en weet hoe sport kan helpen om kwetsbare jongeren te ondersteunen. Karate zal daarom een belangrijke rol spelen in het centrum.  

De bouw van het Fursa Mathare Centre gaat honderd enthousiaste kinderen en jongeren helpen met dagelijks onderwijs. Maar, om dit waar te maken is jouw steun hard nodig. De gemeenschap in Mathare is niet in staat om zelf voldoende bij te dragen om het project te laten slagen. Help jij deze kinderen, zodat ze straks vol vertrouwen verder kunnen? 

Project in het kort