De nummer 1 tennisspeler ter wereld, Novak Djokovic, vraagt je hulp bij de bouw van een kleuterschool in Servië.

Novak Djokovic is op dit moment de beste tennisspeler ter wereld. Hij won tientallen keren de vier meest prestigieuze toernooien. Naast alle roem en rijkdom, is er ook een andere minder belichte kant van zijn leven. Hij groeide op tijdens de oorlog in Joegoslavië en had bepaald geen zorgeloze jeugd. Nu is voor hem dan ook de kans om iets terug te doen.

Project in het kort

Steun voor verwaarloosde kinderen in Servië

Met Novak Djokovic Foundation steunt hij kinderen uit arme gezinnen in Servië. Samen met Unicef richt hij zich op vroegtijdige ondersteuning en onderwijs aan jonge kinderen die verwaarloosd worden. Vanuit Nederland wordt de organisatie daarbij financieel ondersteund door de Rotary Club Amsterdam International.

Inmiddels heeft Djokovic 44 kleuterscholen verspreid door heel Servië gebouwd. Elke school werd na de bouw door de overheid overgenomen. Maar er is nog steeds een groot tekort aan kleuteronderwijs. In de oorlog is zoveel schade aangericht, dat nog lang niet alles is hersteld. Herbouw van scholen blijft achter bij andere prioriteiten en nog veel steden en dorpen hebben geen kleuterschool. Slechts de helft van alle kleuters in Servië gaat naar school.

Ouders komen in actie

Zo ook in Ljukovo. Ouders willen heel graag een kleuterschool in hun dorp, maar de overheid heeft geen geld. Wel is er een gebouw beschikbaar gesteld. De ouders willen dit pand nu samen met de Novak Djokovic Foundation aanpassen en inrichten. Zo moet er lesmateriaal gekocht worden en krijgen de leerkrachten trainingen. Honderd kleuters kunnen straks eindelijk naar school.

Help jij Novak Djokovic om dit project te realiseren? Kleuteronderwijs is een ontzettend belangrijke basis voor kinderen om later goed te kunnen presteren in het vervolgonderwijs. Samen kunnen we deze wedstrijd winnen!