De inwoners van het dorp Jimron Nager in Sri Lanka willen heel graag goed kleuteronderwijs voor hun kinderen. Ze gingen naar de overheid en kregen een stuk land om op te bouwen. Help jij mee om hun droomschool te bouwen?

In Sri Lanka vocht de regering samen met de Singalese bevolking tussen 1983 en 2009 tegen de Tamil Tijgers. Deze groep kwam op voor de Tamil bevolking: hindoes die wonen in het noorden en oosten van het land en in Sri Lanka in de minderheid zijn. Veel mensen sloegen op de vlucht en kwamen terecht in vluchtelingenkampen. Daar zaten ze vaak jarenlang.

Kinderen verwaarloosd

Na de oorlog moest de infrastructuur weer worden opgebouwd en werden er nieuwe dorpen gebouwd voor de vluchtelingen. Zo ontstond Jimron Nager, een dorp dat vernoemd is naar een dappere pater die tijdens de oorlog is verdwenen. In de nasleep van dit hele proces zijn de behoeften van kinderen erg verwaarloosd. Generaties die tijdens en na de oorlog opgroeiden hebben nooit veel aandacht gekregen, laat staan dat er goede hulp was en onderwijs.

Deze kinderen zijn nu zelf ouders. Zij willen hun eigen kinderen een betere start in het leven geven zodat ze net zoveel kansen krijgen als kinderen in de rest van het land. Caritas Valvuthayam Mannar en ROCKIDS Foundation helpen de ouders daarbij.

Veilig en zonder discriminatie

Het doel is een kleuterschool en een speeltuin te bouwen in het dorp, zodat de kinderen op een veilige plek kunnen leren en spelen en ze daarna makkelijker hun draai kunnen vinden op de basisschool. Een school met een goede sfeer en zonder discriminatie. De ouders willen zo graag dat er haast gemaakt wordt met de bouw, dat ze zelf de overheid hebben benaderd om mee te helpen. Zo hebben ze een stuk grond gekregen om op te bouwen. Met jouw hulp kunnen we er een mooi gebouw neerzetten met een speeltuin. Daarnaast is het plan om de ouders psychosociale hulp te bieden, zodat ook zij hun trauma’s kunnen verwerken.

Help je mee dit mooie initiatief van de grond te krijgen?

Caritas Valvuthayam is onderdeel van de maatschappelijke tak van de Katholieke kerk in Sri Lanka. De organisatie is gespecialiseerd in het bieden van psychosociale hulpverlening en het economisch ondersteunen van gezinnen waarin kwetsbare kinderen leven in Noord-West Sri Lanka.

ROCKIDS is in 2016 opgericht in liefdevolle herinnering aan Stijn Meijer. Op 1 juni 1998 overleed Stijn als gevolg van medische fouten tijdens de geboorte. Zijn naam in het Engels vertaald betekent ‘Rock’. Stichting ROCKIDS is opgericht om kwetsbare kinderen en hun gezinnen in ontwikkelingslanden te steunen. Op dit moment zijn ze vooral actief in Noord Sri Lanka, het voormalige oorlogsgebied.

Project in het kort