Maandagochtend. De taalles op de kleuterschool is net begonnen en een van de kinderen doet zijn uiterste best om geen fouten te maken op het schoolbord. De juf kijkt bemoedigend toe.

150 kinderen kunnen sinds een jaar naar een nieuw gebouw van de Jaresu Child Care Nurery School in Gambia. Gelukkig net op tijd, want de oude school had anders moeten sluiten vanwege achterstallig onderhoud. Met jouw hulp staat er nu een prachtige school met toiletten voor jongens en meisjes en met leidingwater. Heel wat anders dan het oude gebouw met zijn benauwde lokalen en lekkende daken!

Project in het kort

Nieuwe kleuterschool is mooi en verzorgd

De nieuwe school ziet er mooi en verzorgd uit. Er zijn vier klaslokalen, de leraren hebben een eigen kantoor en er is een bantaba, een overdekt terras waardoor er ook buiten les gegeven kan worden. Peuters en kleuters komen er met plezier, en dat is belangrijk. Thuis moeten ze vaak meehelpen met huishoudelijk werk of ze moeten de straat op om geld te verdienen. Op school kunnen ze spelen met leeftijdsgenoten en krijgen ze goed onderwijs. Een betere start kunnen wij deze kids niet wensen!

Wilde Ganzen heeft dit project uitgevoerd in samenwerking met Stichting Gambia Sport. Alle donateurs: bedankt voor je steun!

Een leraar voor de klas op een kleuterschool in Gambia.