Dit driejarige project om de zorg voor kinderen met klompvoeten te verbeteren wierp al in het eerste jaar al vruchten af. In dit tweede jaar gaan we met jouw steun door om kinderen op Bali een zo normaal mogelijk leven te geven. 

Twee kinderen uit Indonesi√ę die behandeld worden voor klompvoeten.

Er is in Indonesi√ę weinig aandacht voor de speciale behoeften van mensen met een beperking. Rolstoelhellingen, busliften en speciale hulpmiddelen zoals rolstoelen zijn er nauwelijks. Bijna de helft van alle kinderen met een handicap gaat nooit naar school. Tragisch genoeg komen ze daardoor ook niet vaak buiten. Mensen met een beperking worden niet gezien als normale mensen die dezelfde behoeften hebben als iedereen. De meesten leggen zich neer bij hun lot als de onzichtbare en ongewenste mensen.¬†

Flinke verbetering van de zorg

Maar daar leggen wij ons niet bij neer. Samen met Stichting Stepping Stones Bali werken we aan een driejarig project om specifiek de zorg voor kinderen met een klompvoet op Bali flink te verbeteren. We zijn daar in 2023 al mee begonnen en dit jaar gaan we er mee door.  

Trainingen en ondersteuning van ouders

Het doel is om de kennis van zorgpersoneel in kleine dorpsklinieken op het gebied van klompvoeten te verbeteren. Als kraamhulpen en verpleegkundigen weten wat ze moeten doen bij de geboorte van een kind met een beperking, krijgt ieder kind een veel betere start in het leven. Door ouders te begeleiden, wordt de drempel lager om hulp te zoeken en krijgen gehandicapte kinderen ook de kans om buiten te spelen, vriendjes te maken en naar school te gaan.  

Doe je ook mee?

Door te investeren in kennis en te zorgen dat kinderen eerder geholpen worden, kunnen we heel wat kinderen een veel mooiere toekomst geven en zorgen we samen voor blijvende verandering op het eiland Bali. Doe je ook mee? Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over.   

Project in het kort