De afgelopen jaren heeft Wilde Ganzen zich ingezet voor de bouw van een kraamkliniek in Balungo, Ghana. Omdat het een groot project is, hebben we de bouw in verschillende fasen verdeeld. De aanleg van de kliniek is al ver gevorderd en we zijn nu bij de derde fase van dit project aangekomen.

De behoefte aan een kraamkliniek is groot en van levensbelang voor zwangere vrouwen. Zij moeten voor bevallingen grote afstanden afleggen om bij een regionaal ziekenhuis te komen. Bij complicaties worden patiënten nog eens twintig kilometer vervoerd over moeilijk te berijden zandpaden. Daar gaan we wat aan doen!

Project in het kort

Moeder- en kindsterfte is hoog

De lokale gemeenschap heeft gevraagd om de huidige kliniek uit te breiden met een kraamkliniek. Hartstikke nodig, want in deze regio van Ghana overlijden nog steeds veel te veel vrouwen en baby’s tijdens en na de bevalling.

Bij deze derde fase van dit project willen we onder andere meehelpen toiletten te bouwen, watertanks aan te schaffen en zonnepanelen op het dak te leggen. Ook helpen we mee bij de inrichting van de kliniek met bedden en computers en komt er straks een moestuin bij de kliniek. Met de oogst van tomaten, wortelen en bonen worden maaltijden voor de patiënten bereid. Wat overblijft wordt verkocht en de opbrengst komt ten goede aan de vrijwilligers in de kraamkliniek. Zij kunnen met dat geld bijvoorbeeld hun zorgverzekering betalen.

Goede gezondheidszorg

Samen met stichting Awinbono willen we met deze kraamkliniek de gezondheidszorg voor vrouwen en kinderen flink verbeteren. Met goede zorg kunnen we het aantal complicaties bij bevallingen terugdringen. Help je mee?