“Gebrek aan schoon drinkwater uit de kraan was hét grote probleem in dit gebied”, zegt de Nederlandse Ineke de Smidt. “Omdat de overheid niets doet, hebben wij in 2008 besloten hier iets aan te doen.

Zaterdag 28 april 2018 werd met succes het nieuwe watersysteem van Jolomijixito in Guatemala getest. Vanaf nu hebben 159 gezinnen veilig drinkwater.

Project in het kort

Water uit de kraan in GuatemalaNieuw drinkwatersysteem in acht dorpen

Met onze stichting Ayuda Maya en lokale partner Adicay hebben we als eerste in acht dorpen een drinkwatersysteem aangelegd. Het schone water heeft voor 525 gezinnen al een enorm verschil gemaakt. Moeders leven op, kinderen blijven gezond, ogen gaan weer glanzen, gezinnen kunnen bouwen aan hun toekomst.”

Enorme klus
De inwoners van het dorp Jolomijxito hadden de verandering in de andere dorpen met eigen ogen gezien en wilden dolgraag óók een drinkwatersysteem. Ze vroegen Ayuda Maya & Adicay om te helpen. Toen de plannen rond waren, hebben de inwoners allemaal ingestemd met de werkplannen. Het werd een enorme klus, maar de lokale bevolking zette zich met en man en macht in om het project te laten slagen.

Schoon drinkwater thuis via de kraan

Met haar organisatie Adicay (Nieuw Begin) heeft Ana Cal Choc het waterprobleem aangepakt. Mede dankzij haar inzet hebben 912 mensen nu de beschikking over schoon drinkwater bij hun thuis.

Iedereen die heeft bijdragen aan dit project: heel hartelijk dank!

Water uit de kraan in Guatemala