In een drukbezocht ziekenhuis in Haïti komt niet alle dagen water uit de kraan. Help je mee een waterreservoir aan te leggen?

Project in het kort

Passe Catabois is een arm gebied in het noordwesten van Haïti. Ruim acht jaar na de verwoestende aardbeving van 2010 ontbreekt het nog steeds aan goede gezondheidszorg, waardoor de meeste mensen op zichzelf zijn aangewezen.

Groot verschil

In het gebied staat 1 klein ziekenhuis, waar twee dokters werken. Dagelijks worden hier meer dan veertig patiënten geholpen, vinden er bevallingen plaats en worden kleine operaties uitgevoerd. Dit betekent een enorm verschil voor de mensen uit de buurt.

Er is een waterleiding vanuit een in de buurt gelegen bron, maar in droge periodes komt daar nauwelijks water uit. Het is daarom belangrijk die periode te overbruggen door een water reservoir te hebben met voldoende capaciteit om het water in de regentijd op te kunnen slaan.

Waterreservoir

Om te zorgen dat het ziekenhuis het hele jaar door voldoende water ter beschikking heeft, willen we samen met stichting Hulp Haïti Driel een waterreservoir aanleggen. Het regenwater van de daken en het water van de bron  wordt opgevangen en naar het reservoir geleid.

Bloeddruk meting door een van de verpleegsters in het ziekenhuis.
Bloeddrukmeting door een van de verpleegsters in het ziekenhuis.

Met dit project kan het ziekenhuis elke dag  zo’n 40 tot 60 patiënten helpen plus de personen die met hen meekomen, om hen te ondersteunen (totaal 2000 per maand). Dan hoeft men geen mensen meer naar huis hoeft te sturen omdat er geen schoon water is. In een land waar een groot tekort aan zowat alle voorzieningen is, is jouw steun van groot belang. Help je mee?