Bij Wilde Ganzen gunnen we ieder mens de kans om zichzelf te ontwikkelen, zodat je je eigen leven vorm kan geven zoals jij dat wilt. Daarom vragen we vandaag jouw steun voor kwetsbare vrouwen in Peru. Met trainingen willen we deze moeders zelfvertrouwen geven, zodat de cirkel van geweld en armoede wordt doorbroken.

In de regio Ayacucho wonen vrouwen die vaak niet kunnen lezen en schrijven en die zich niet gemakkelijk kunnen uitdrukken in het Spaans. Ze spreken Quechua, de taal van de oorspronkelijke bewoners. In het dagelijks leven hebben ze te maken met grote ongelijkheid: de mannen zijn de baas en zij hebben te gehoorzamen.

Huiselijk geweld en laag zelfbeeld

De meeste vrouwen zijn daardoor slachtoffer van huiselijk geweld. Ze hebben moeite om hun gevoelens en gedachten te uiten en hebben een laag zelfbeeld. Er leven duizenden vrouwen op deze wijze in kwetsbare situaties aan de randen van steden en op het platteland. Met dit project willen we 250 vrouwen helpen hun leven te verbeteren.

Trainingen om herhaling te voorkomen

De lokale sociale onderneming Diamanta gaat in samenwerking met Solid International en Wilde Ganzen trainingen geven aan vrouwen. Deze vrouwen werken in een breiatelier, opgezet door Diamanta. Hier krijgen ze een eerlijk loon en goede werkomstandigheden. Maar alleen meer loon haalt hen niet uit de armoede, want ze zijn heel timide en vinden het moeilijk voor zichzelf op te komen.

Betere banen en een goede opvoeding

Wat is het plan? Met trainingen gaan we de persoonlijke vaardigheden van vrouwen verbeteren, zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen en mondiger worden. Doel is om te zorgen dat deze vrouwen betere banen krijgen en slimmere beslissingen in hun leven nemen. Ook willen we huiselijk geweld stoppen en zorgen dat de kinderen niet alleen een betere opvoeding krijgen, maar ook ondersteuning in hun schoolcarrière.

Wij geloven in deze aanpak

Dit project pakt armoede bij de wortels aan. Wilde Ganzen is zo overtuigd van de kracht van deze aanpak, dat wij besloten hebben dit project de komende drie jaar te steunen. Zo kunnen in de toekomst nog veel meer vrouwen van de trainingen profiteren.

Help je mee? Maak dan vandaag nog een donatie aan ons over!

Project in het kort