In het zuidwestelijke Keniaanse dorp Kongo komen veel kinderen met een lege maag naar school. Op deze manier kunnen zij geen kind zijn en zich niet goed ontwikkelen. Help jij deze school aan een duurzame bron van eten?

In Kongo staat basisschool Kongo Primary School voor een uitdaging. Doordat het dorp tegen de lijzijde van het Chyulu gebergte ligt, is regenval schaars. Dat brengt moeilijkheden met zich mee, want zonder regenval is het lastig om voedsel te verbouwen. Veel ouders lukt het niet om hun kinderen genoeg eten te geven, waardoor zij met een lege maag naar school gaan of zich zo zwak voelen dat ze thuisblijven. Dit is een onhoudbare situatie: zo kunnen zij niet leren en geen kind zijn.

Landbouw op school

Stichting Lala Salama helpt al langer scholen in het gebied en besloot om samen te werken met Kongo Primary School aan een betere voedselvoorziening voor de leerlingen. Samen maakten zij het plan een irrigatiesysteem aan te leggen bij een stuk land naast de school, zodat er op school zélf voedsel kan worden verbouwd.

Toekomst zonder honger

Dit is een echte win-win situatie: de leerlingen hoeven geen honger te lijden én leren hoe ze zelf voedsel kunnen verbouwen. Een belangrijke vaardigheid waar de hele gemeenschap profijt van heeft in de toekomst. Zo kunnen kinderen zich goed ontwikkelen op school en werken ze aan een vooruitzicht met minder zorgen.

Om dit project te laten slagen, is uw steun hard nodig. Help je mee aan een toekomst zonder honger voor deze kinderen in Kongo?

Project in het kort