200 kinderen op een school in Guatemala willen graag een beter schoolgebouw en goede toiletten. Help je mee?

Project in het kort

In het zuidoosten van Guatemala, dichtbij de grens met El Salvador, ligt het dorp Tepe Nance. Deze naam verwijst naar de bomen die hier overal groeien en bloeien. De natuur is hier prachtig, maar het dorp ligt afgelegen: de dichtstbijzijnde stad is 30 kilometer verderop. De gezinnen leven van de verkoop van mais, bonen, jocote (een groente uit deze streek) en pompoenen.

Samen werken de families hard aan de verbetering van hun situatie. Onderwijs is een van de belangrijke oplossingen. In het dorp staat een basisschool waar 200 kinderen op zitten. Er zijn slechts vier lokalen en twee toiletten die in slechte staat verkeren. De kinderen willen daarom heel graag betere voorzieningen. Asociación Constru Casa is een organisatie in Guatemala die zonder winstoogmerk de omstandigheden voor arme gezinnen wil verbeteren. Zij willen twee nieuwe klaslokalen bij de school bouwen, een kleine keuken en vier toiletten. Alles met duurzame materialen en gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden.

Samen met stichting Kinderprojecten Guatemala willen wij dit project mogelijk maken. Help je mee om het onderwijs en de hygiëne hier te verbeteren? Elke bijdrage is welkom.