In het dorp Kacheche is dankzij goede training de opbrengst van mais explosief gegroeid. De boeren willen graag een magazijn bouwen om hun oogst in op te slaan voor de verkoop. 

Een klein project maakt wel degelijk een groot verschil. En een goed voorbeeld daarvan vinden we in Malawi. Een paar jaar geleden steunde Wilde Ganzen een project van stichting The Art of Charity om de honger te bestrijden in Malawi. We hebben samen geld ingezameld om boeren te leren op een duurzame manier maïs te verbouwen. Dit is gelukt: de oogst van mais is nu zo groot dat er meer dan genoeg voedsel is en een deel zelfs verkocht kan worden!

Project in het kort

Je ziet de verandering

Dankzij de goede oogsten zie je in het dorp de verandering. Boeren hebben bijvoorbeeld hun woning gerenoveerd: de rieten daken zijn vervangen door ijzeren platen en binnen hebben ze stenen vloeren aangelegd. Hierdoor is het stof in huis flink afgenomen en heeft het hele gezin minder last van hoesten en andere gezondheidsproblemen. Dankzij de extra inkomsten kunnen kinderen naar school. Zo ligt de focus nu minder op overleven en meer op een hoopvolle toekomst

In het dorp Kacheche hebben ze dankzij het vele mais nu behoefte aan een magazijn om de oogst in op te slaan. Zo kan het beter beschermd worden tegen muizen, ratten en de regen. Bij gebrek aan zo’n eigen gebouw brengen de boeren hun oogst nu naar een opslag vijftig kilometer verderop. Dat kost geld voor transport en de boeren kunnen hun oogst dan niet langer meer in de gaten houden.

Magazijn voor mais, vergaderruimte en waterpomp

Samen met stichting Afrika 2007 Zwolle willen we geld inzamelen voor de bouw van een magazijn en een vergaderruimte. In deze zaal krijgen de boeren straks trainingen om hun bedrijf nog verder te verbeteren. Ook willen we een waterpomp aanleggen met een waterzuiveringssysteem, zodat in droge periodes er gezond drinkwater beschikbaar is.

Het dorp Kacheche laat zien dat met een beetje hulp vanuit Nederland er flinke vooruitgang kan worden geboekt. Door ze nu nog een keer een duwtje in de rug te geven, zorgen we er samen voor dat deze boeren en hun families uit de armoede komen, geen honger meer hebben en zich kunnen richten op een betere toekomst. Help mee!