150 intelligente meisjes in India krijgen een jaar lang begeleiding. We gaan ze helpen bij het vinden van de studie van hun dromen, een baan te krijgen bij de overheid en te strijden voor de rechten van andere vrouwen. 

India is in opmars. De economie groeit, onderwijs verbetert en steeds meer mensen krijgen een beter leven dan hun ouders. Prachtig! Maar wie als meisje is geboren op het platteland in een arme familie, krijgt niet dezelfde kansen als een man of als een vrouw uit een rijke familie. Deze meisjes krijgen minder les in lezen en schrijven en moeten vaak al op jonge leeftijd zorgen voor hun broertjes en zusjes. De meesten trouwen op jonge leeftijd en worden moeder.

Project in het kort

En dat terwijl er zoveel slimme meisjes zijn die staan te popelen om te studeren! Hun ambitie is niet om snel kinderen te krijgen, of het huishouden te moeten doen voor hun familie: ze willen een beter leven opbouwen, studeren, een leuke baan vinden en andere vrouwen helpen.

Meisjes zetten ambitie om in daden

De Sigaram Academy of Excellence zet zich in voor gelijke rechten voor vrouwen. Hun motto: vrouwen kunnen de samenleving veranderen. Daarvoor is het belangrijk dat zij zich kunnen ontwikkelen en deel kunnen nemen aan maatschappelijke en politieke discussies. Deze Indiase organisatie wil daarom ambitieuze meisjes helpen om hun ideeën en wensen om te zetten in daden.

150 meisjes per jaar krijgen via dit project deze kans. Dertig meiden uit arme gezinnen worden een jaar lang intensief begeleid, zodat zij zich maximaal kunnen voorbereiden op het halen van het toelatingsexamen voor de universiteit. Daarna ligt de weg naar een opleiding geneeskunde, economie of bijvoorbeeld technologie open. De Sigaram Academy gaat ze helpen bij het aanvragen van een beurs en lening en ze begeleiden tot ze hun studie hebben afgemaakt.

Daarnaast gaan we twintig meisjes helpen bij het afronden van hun middelbare school, zodat ze een baan kunnen vinden bij de overheid. Bovendien worden honderd meisjes getraind in leiderschap, zodat ze op lokaal en regionaal niveau kunnen strijden voor de belangen van vrouwen.

Wilde Ganzen steunt dit project samen met de Nederlandse stichting Ladder. Het is de bedoeling dat over vijf jaar dit project zonder steun uit Nederland zelfstandig verder kan.

Gelijke rechten voor mannen en vrouwen

Wil jij meisjes in India helpen die uiterst gemotiveerd en superslim zijn, om hun dromen waar te maken? Jouw steun betekent dat elk jaar 150 vrouwen de samenleving kunnen veranderen, waardoor uiteindelijk vrouwen dezelfde rechten krijgen als mannen, ongeacht hun afkomst of rijkdom.