In Oeganda wil de Sint Cecilia School in Villa Maria graag uitbreiden. Deze populaire school wordt inmiddels bezocht door meer dan 700 meisjes, waardoor klassen overvol zitten. Help je mee, zodat er drie lokalen bijgebouwd kunnen worden?

Sinds 2003 steunt de Nederlandse stichting Kiwanuka de Sint Cecilia basisschool. In de eerste jaren zijn de gebouwen opgeknapt, zijn er watertanks gebouwd, toiletten aangelegd en liggen er zonnepanelen op het dak. Ook krijgen alle kinderen tussen de middag een warme maaltijd.

Project in het kort

Bron van inspiratie

Het resultaat van al dit werk is dat er heel goed onderwijs wordt gegeven op deze school. Kiwanuka zorgt er voor dat de meest talentvolle meisjes een goede vervolgopleiding kunnen doen. Inmiddels zijn daardoor 78 meisjes doorgestroomd naar het middelbaar en hoger onderwijs. 23 meisjes hebben werk gevonden als verpleegkundige, vroedvrouw of lerares. Dat is een prachtig resultaat voor kinderen die uit arme gezinnen komen en tot nu toe weinig mogelijkheden hadden om een beter bestaan op te bouwen dan hun ouders. Meisjes uit het Kiwanuka-programma hebben een groep opgericht: Daughters of Kiwanuka. Zij zijn een bron van inspiratie voor alle kinderen op school: wie doorzettingsvermogen heeft, kan het ver schoppen!

De school wordt dan ook steeds populairder. Klassen zitten propvol. De overheid van Oeganda heeft al meer leerkrachten naar de Sint Cecilia School gestuurd. Maar ja, twee meesters die in één klaslokaal lesgeven, dat is niet handig. Vandaar dat het bestuur heel graag wil uitbreiden met drie extra lokalen. Wij willen helpen met de bouw van deze lokalen en de lokalen inrichten met meubilair en schoolborden. Daarnaast gaan we op het schoolplein nieuwe speeltoestellen aanleggen.

Alle lopende kosten betalen ze zelf

Helaas zijn de ouders te arm om mee te betalen aan de opleiding van hun dochters. Wel brengen ze voedsel en brandhout naar de school. Gelukkig is het schoolbestuur al wel in staat om alle lopende kosten zelf te betalen, zonder hulp uit Nederland.

Meisjes die naar de Sint Cecilia School gaan, dromen van een betere toekomst. Dankzij het goede onderwijs zien ze welke mogelijkheden er zijn. Hoe mooi is het als we nog meer meisjes in Oeganda die kansen kunnen geven? Met jouw donatie kan de school in 2020 al de uitbreiding realiseren!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.