Met jouw steun is de eerste fase van de bouw van een middelbare school speciaal voor meisjes gelukt! Er zijn vier klaslokalen gebouwd, toiletten aangelegd en de nieuwe school heeft toegang tot schoon water en elektriciteit.

Een prachtige start, want in Malawi is een groot tekort aan middelbare scholen. De overheid heeft lang niet genoeg geld om overal scholen te bouwen. In de stad Mponela zien ze de gevolgen. Het zijn vooral meisjes die geen toegang hebben tot hoger onderwijs. Ook hebben ze vaak geen vrouwelijke rolmodellen die hen aanmoedigen om door te leren.

Een nieuw schoolgebouw in Malawi.
De school staat!

Niet kunnen lezen en schrijven

Het gevolg: sommige meiden kunnen niet lezen en schrijven en veel meisjes trouwen vroeg en krijgen jong kinderen. Om toch voor hun gezin te kunnen zorgen belanden sommige vrouwen in de prostitutie, wat vervolgens weer een grote bron van verspreiding van hiv is.

Zelfvertrouwen en een goede baan

Als de school er straks staat kunnen 400 meiden per jaar doorstromen naar hoger onderwijs, werken aan hun zelfvertrouwen en uiteindelijk hopelijk een goede baan vinden. De bouw van deze school is een duur project voor Malawi, dus het wordt over vier jaar gespreid. Als het straks klaar is, zal het officieel door de overheid worden erkend, waardoor de salarissen van de docenten door de overheid betaald worden.

Op naar voltooiing!

Dit project komt tot stand in samenwerking met de zusters van de Congregation of Mother of Carmel. Zij trekken zich het lot van vrouwen en kinderen aan die in armoede leven.

Stichting Mirjam in Malawi. Een stichting die is opgericht door Mirjam Wouters-Van Tilburg uit Best. Zij is als onderwijskundige werkzaam geweest in Malawi en zet zich nu in voor ontwikkelingsprojecten in dit land.

Project in het kort