Door de enorme toestroom van vluchtelingen is de bevolking in Tolotoma inmiddels verdubbeld. Met alle gevolgen van dien voor de sanitaire omstandigheden en hygiƫnische situatie in deze gemeenschap.

Er is al jaren een grote vluchtelingencrisis in Burkina Faso door regionaal geweld. Veel volwassenen en kinderen zijn op de vlucht geslagen. De bevolking van het dorpje Tolotama is hierdoor sterk toegenomen. Hiervoor woonden de inwoners al niet in te beste hygiƫnische omstandigheden, maar doordat de bevolking sinds vorig jaar is verdubbeld, is de druk op de faciliteiten alleen maar groter geworden.

Een latrine voor 25 huishoudens

Om de hygiƫne en dus ook gezondheid voor deze mensen sterk te verbeteren, wil de APPA foundation bij 25 huishoudens een latrine gaan bouwen. Hier kunnen dan zowel de originele plaatselijke bevolking als de vluchtelingen gebruik van maken.

Menstruatiekits en voorlichting

Op menstruatie heerst nog steeds een taboe in de Burkinabese samenleving, waardoor het voor meisjes en vrouwen extra moeilijk is om goed voor hun intieme hygiƫne te zorgen. Daarom wil dit project voorzien in voorlichtingssessies over menstruƫle hygiƫne om het taboe rond dit onderwerp te verminderen en de gezondheid van meisjes en vrouwen te verbeteren. Daarnaast krijgen 400 vrouwen en meisjes een kit met wasbaar maandverband.

Project in het kort