De OK van het grootste ziekenhuis in Gambia is gerenoveerd. De schilder heeft de laatste verflaag aangebracht op het glasvliesbehang. De vloertegels zijn gelegd en gevoegd. De raam- en deurkozijnen zijn geplaatst. Het sanitair is gemonteerd en in de natte ruimtes is er mechanische ventilatie aangebracht. Na een laatste schoonmaak zijn nog even grondig de naden tussen vloer- en wandtegelwerk gekit.

Daarmee is de renovatie van de OK en herstelkamer van het Edward Francis Small Teaching Hospital in Gambia gelukt. Alles verliep volgens planning en budget. Een mooie prestatie!

Project in het kort

Renovatie OK van het ziekenhuis was dringend nodig

Het Edward Francis Small Teaching Hospital is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, het grootste ziekenhuis van Gambia, met 500 bedden. Vanuit het hele land en met name het dichtbevolkte westen komt men naar dit ziekenhuis. Het is gebouwd in de jaren vijftig en renovatie is dan ook dringend nodig.

Dit ziekenhuis is de enige instelling in Gambia waar op grotere schaal operaties worden uitgevoerd en waar de ‘gewone’ Gambiaan terecht kan. Al jaren zet Wilde Ganzen zich samen met stichting Hart voor Gambia in voor het opknappen en inrichten van het ziekenhuis. Zo gaan we in 2020 geld werven voor de renovatie van een andere operatiekamer en de personeelsruimte.

Dankzij jouw steun is de gezondheidszorg in Gambia verbeterd. Dank daarvoor!