Studenten op West Java in Indonesië scoren laag als het gaat om lezen, wiskunde en wetenschap. Leraren kunnen de technologische veranderingen niet bijbenen. Jij kunt helpen het onderwijs te verbeteren.

Gemiddeld scoren studenten in heel Indonesië dramatisch slecht als hun prestaties vergeleken worden met studenten uit andere landen. De resultaten op 70 scholen van stichting Yayasan Salib Suci zijn daarop geen uitzondering. Op deze christelijke scholen zijn studenten vaak niet erg gemotiveerd om te studeren.

Verbetering lesmethodes

Dat komt omdat het onderwijs niet goed genoeg is. Een gevolg van docenten die te kort schieten en die de technologische veranderingen niet bij kunnen benen. Het leren moet kortom verbeterd worden. Leraren moeten goede kennis krijgen van het vak waarin ze lesgeven en ze moeten weten hoe ze dat op een leuke manier kunnen overbrengen aan de studenten. Digitale technologie kan daarbij niet ontbreken in deze moderne wereld.

70 scholen profiteren

Met steun van Wilde Ganzen en Stichting Maasdriel steunt haar missionarissen wordt daarom het onderwijs op de 70 scholen aangepakt. Computers en iPads gaan kinderen nieuwe uitdagingen geven. Lees- en rekenvaardigheid wordt verbeterd en de leraren krijgen trainingen. Elke school heeft straks drie leraren die de kar van verandering trekken en die hun collega’s enthousiasmeren om ook met de nieuwe methodes aan de slag te gaan.

Op deze manier krijgen ruim 800 docenten goede trainingen, waar vervolgens duizenden kinderen van profiteren.

Project in het kort