In de sloppenwijken van Bangalore, Zuid-India, is een prachtig klooster omgebouwd tot een plek waar kinderen veilig kunnen leren en spelen. Rotary Amsterdam International heeft de kinderen deze kans gegeven door dit schoolproject te steunen in deze wijk.

Brigitte Vanatova van de Rotary: “We werken intensief samen met Family Development Services. Deze organisatie zet zich in om de onderwijs mogelijkheden voor kinderen te verbeteren. Inmiddels hebben we gezamenlijk zes kleuterscholen gerealiseerd, dus steeds meer kinderen krijgen vandaag de dag onderwijs in Bangalore.” In dit project ging het om de bouw van een bibliotheek, vernieuwing van de watertanks en aanschaf van tafels, bureaus, whiteboards en computers.

Maar er is meer gerealiseerd. Zo is er een oude wasruimte uitgebouwd tot een grote keuken, waar ruim 200 maaltijden per dag klaar gemaakt kunnen worden. Er zijn in totaal zes klaslokalen gecreëerd met twee grote zalen waar trainingen en workshops gegeven kunnen worden. Er is een overdekte speelplaats gemaakt waar de kinderen veilig en in de schaduw kunnen spelen. Er zijn verschillende badkamers gemaakt voor jongens, meisjes en stafleden. En er is een kantoorruimte gerealiseerd met een nieuwe internetverbinding om de 90 kinderen les te kunnen geven. 

Project in het kort