Harapan Baru Lombok helpt mensen met een beperking op Lombok, Indonesië aan een baan en geeft ze daarmee hoop op een betere toekomst. De organisatie zelf wil heel graag een servicecentrum bouwen als ontmoetingsplek en voor het geven van trainingen.

Veel mensen met een beperking op Lombok zitten werkloos thuis. Er zijn weinig mensen die met hen willen werken, omdat er nog een groot stigma rond het hebben van een handicap hangt. Zo denken sommige mensen dat deze mensen gestraft zijn door God, anderen denken dat zij niet hard kunnen werken, of dat het hebben van een handicap besmettelijk is.

Begeleiding naar werk

De lokale organisatie Harapan Baru Lombok helpt deze doelgroep aan het werk. Dit doen ze door het begeleiden van mensen met een beperking naar vast werk of het helpen bij een opzetten van een micro-onderneming. Zo wordt hulp geboden bij het regelen van stages bij lokale succesvolle ondernemers, het regelen van kredieten en bij marketing van de zelfgemaakte producten.

Geen voorzieningen

De organisatie doet kortom ontzettend goed werk voor mensen met een beperking en mensen die in diepe armoede verkeren. Hun probleem is dat ze geen goed kantoor hebben. Er wordt nu vanuit een gedeeld kantoor gewerkt, zonder voorzieningen. Er is geen telefoonaansluiting en het ligt ver van de hoofdwegen. Dat maakt het een grote uitdaging voor mensen met een beperking om de organisatie te bezoeken voor een training. Dit betekent dat er andere locaties moeten worden gehuurd voor het geven van trainingen.

Daarnaast is er geen airco, kan er geen koffie worden gezet en lunchen is al helemaal niet mogelijk. De medewerkers moeten kortom in oncomfortabele omstandigheden hun werk doen en extra kosten maken om hun doelgroep te helpen.

Servicecentrum met alle faciliteiten

Wilde Ganzen wil meehelpen dit probleem op te lossen door een nieuw servicepunt te bouwen. Dit wordt een gebouw waar trainingen worden gegeven, waar ondernemers met een beperking elkaar ontmoeten en waar alle spullen worden opgeslagen. Met gratis wifi en oplaadpunten wordt het ook een belangrijke plek om te kunnen internetten. Een keuken en toiletten maken het gebouw helemaal af.
Zo kan Harapan Baru Lombok haar belangrijke werk voortzetten én uitbreiden. Dit komt ten goede aan de gehandicapte gemeenschap van Lombok. Help je mee om te zorgen dat dit servicecentrum er komt?

Project in het kort