Met steun van Wilde Ganzen is een succesvol opleidingscentrum in Oeganda uitgebreid. Doordat het opleidingscentrum erg populair is en het aantal vakken snel groeit, was het gebouw veel te klein geworden. Noodgedwongen moest er buiten lesgegeven worden en werd het lesmateriaal elke dag naar de tuin worden gesleept. Dankzij de uitbereiding is dit niet meer nodig!

Hippe sandalen, wie wil dat nou niet? In Oeganda leren jongeren deze sandalen maken in een beroepsopleiding in Kisozi, een plattelandsdorp in het oosten van het land. Daarnaast kun je ook een vaardige timmerman worden of leer je ecovriendelijke bakstenen maken, worden er naailessen gegeven, kun je leren hoe je watertanks moet bouwen en kapper worden.

Kennis en vaardigheden

Praktische lessen dus en dat is erg belangrijk in een regio waar veel jongeren geen beroepsopleiding kunnen volgen of verder kunnen leren. De werkloosheid is hier hoog en de armoede groot. Met weinig toekomstperspectief raken meisjes vaak op jonge leeftijd zwanger en hangen jongens maar wat op straat rond of houden zich bezig met criminele activiteiten.

De organisatie Egoli Africa zet zich voor deze jongeren in. Hun doel is om ze de kennis en vaardigheden te geven waarmee ze zelf hun situatie kunnen verbeteren en geld kunnen verdienen.

Verbetering heeft positieve invloed

Door de populariteit van het opleidingscentrum werd het hoog tijd voor een uitbreiding. Er zijn twee tenten gekocht die worden gebruikt bij het geven van workshops en seminars, het hoofdgebouw is voorzien van veranda’s, zowel binnen- als buitenmuren zijn gepleisterd en er zijn honderd nieuwe stoelen gemaakt door een timmerman.

Deze vernieuwingen zorgen ervoor dat de gemeenschap nu workshops en seminars volgen op een overdekte locatie. Zo kunnen ze altijd doorgaan, ongeacht de weersomstandigheden. Ook is de uitstraling van het opleidingscentrum aanzienlijk verbeterd en kunnen door de uitbreiding met drie klaslokalen meer studenten onderwijs volgen. Al deze verbeteringen van onderwijsfaciliteiten hebben een positieve invloed op de kwaliteit van onderwijs.

Project in het kort