Opgroeien in Burkina Faso is niet makkelijk. Gelukkig zijn er organisaties als stichting Faag Taaba die alleenstaande en kwetsbare kinderen onderdak en opvang biedt en ze naar school stuurt. Met jouw steun is hun opvangcentrum uitgebreid.

Burkina Faso staat bijna onderaan de lijst van armste landen ter wereld. Naast armoede en droogte wordt het land ook nog eens geteisterd door jihadistische aanslagen, wat zorgt voor nog meer problemen en ellende.

Weinig kans op onderwijs

In het midden van het land ligt de plaats Sabou. Kinderen die hier opgroeien in een arm gezin of geen vader meer hebben, krijgen bijna geen kansen om naar school te gaan. In de buurt zijn weinig scholen en ouders hebben geen geld om hun kroost te laten reizen. Sommige kinderen gaan hierdoor niet eens naar de basisschool.

Hulp voor kinderen

Faag Taaba zet zich in om deze kinderen toch een kans te geven op onderwijs en opvang. Ze brengen ze onder in gastgezinnen en hebben een opvangcentrum waar kinderen kunnen verblijven. Dit initiatief is opgericht door twaalf jongeren uit de buurt die samen iets willen doen voor hun gemeenschap. Dankzij de inzet van deze aanpakkers gaan dit jaar 51 kinderen naar school. 31 kids logeren in hun opvangcentrum.

Opknapbeurt voor het opvangcentrum

Dit centrum was aan een opknapbeurt toe. De levensomstandigheden waren zeer basaal en de kwaliteit van leven kon stukken beter. Samen met stichting Moeders Ontwikkelings Projecten hebben we daarom de handen uit de mouwen gestoken en meegeholpen de leef- en slaapruimte te verbeteren. Met jouw steun hebben de aanpakkers er een nieuwe keuken gebouwd, aparte toiletten voor jongens en meisjes en is er nu een overdekte buitenruimte, zodat kinderen in de schaduw les kunnen krijgen en huiswerk kunnen maken.

De zonnepanelen komen nog

Verder is er meubilair aangeschaft en hebben ze een motor gekocht, zodat de leiding makkelijker naar de ouders van kinderen kan reizen. Het plan was om ook zonnepanelen te plaatsen, maar helaas was het geld op. Gelukkig komt er een vervolgproject en nemen we de financiering voor de zonnepanelen mee in dat nieuwe project.

Project in het kort