Opgroeien in Burkina Faso is niet makkelijk. Gelukkig zijn er organisaties als stichting Faag Taaba die alleenstaande en kwetsbare kinderen onderdak en opvang biedt en ze naar school stuurt. Hun opvangcentrum willen ze graag uitbreiden.

Burkina Faso staat bijna onderaan de lijst van armste landen ter wereld. Naast armoede en droogte wordt het land ook nog eens geteisterd door jihadistische aanslagen, wat zorgt voor nog meer problemen en ellende. In het midden van het land ligt de plaats Sabou. Kinderen die hier opgroeien in een arm gezin of geen vader meer hebben, krijgen bijna geen kansen om naar school te gaan. In de buurt zijn weinig scholen en ouders hebben geen geld om hun kroost te laten reizen. Sommige kinderen gaan hierdoor niet eens naar de basisschool.

Project in het kort

Opvang en onderwijs

Faag Taaba zet zich in om deze kinderen toch een kans te geven op onderwijs en opvang. Ze brengen ze onder in gastgezinnen en hebben een opvangcentrum waar kinderen kunnen verblijven. Dit initiatief is opgericht door twaalf jongeren uit de buurt die samen iets willen doen voor hun gemeenschap. Dankzij de inzet van deze aanpakkers gaan dit jaar 51 kinderen naar school. 31 kids logeren in hun opvangcentrum.

Opknapbeurt voor het opvangcentrum

Dit centrum is wel aan een opknapbeurt toe. De levensomstandigheden zijn zeer basaal en de kwaliteit van leven kan stukken beter. Samen met stichting Moeders Ontwikkelings Projecten willen we daarom de handen uit de mouwen steken en meehelpen de leef- en slaapruimte te verbeteren. Met jouw steun wordt er een nieuwe keuken gebouwd, aparte toiletten voor jongens en meisjes en komt er een overdekte buitenruimte, zodat kinderen in de schaduw les kunnen krijgen en huiswerk kunnen maken. Natuurlijk komen er ook zonnepanelen op het dak. Verder willen we helpen bij de aanschaf van meubilair en de aankoop van een motor, zodat de leiding makkelijker naar de ouders van kinderen kan reizen.

Help je mee om het leven van kwetsbare kinderen in dit opvangcentrum in Sabou te verbeteren? Met jouw steun kan Faag Taaba nu en in de toekomst nieuwe kinderen opvangen en onderwijs geven in deze problematische regio.